Contract cu firma din strainatate prin PFA

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Incerc sa fiu cat mai la obiect pentru a nu pierde timul nimanui. Am un PFA pe codul CAEN 7311 (publicitate) si de curand am semnat un contract cu o firma din Germania, care seamana foarte mult cu un contract de angajare, insa se numeste Independent Contractor Agreement, pt un post de Front-End Developer. Practic doresc sa emit factura pentru banii primiti de la aceasta firma prin PFA-ul meu pentru a-mi plati mai apoi taxele si impozitele aferente. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez pentru ROI insa nu stiu daca dpdv legal este OK sa trec aceasta activitate prin PFA. Contractul l-am semnat ca persoana fizica, nu ca si PFA. Exista o alta optiune in acest caz? Important este ca nu doresc angajare si prefer sa platesc mai multe taxe la stat decat sa merg pe aceasta optiune.

Ma intereseaza un mod de lucru legal in aceasta situatie, indiferent ca este PFA sau o alta forma de organizare.

Multumesc anticipat!

Deschis 0
Chestiuni legale bogdanm82 7 ani 1 raspuns 1996 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  1. Buna ziua,

    Trebuie sa existe un contract incheiat intre PFA si firma din Germania. In functie de obiectul contractului, dumneavoastra trebuie sa facturati serviciile si ei la randul lor sa va plateasca.
    Daca prestarile de servicii au legatura cu ceea ce inseamna codul caen 7311 atunci si dvs. sunteti in regula din punct de vedere legal, deci puteti factura fara nicio problema.
    Daca firma din Germania are sediul in spatial UE, atunci da, trebuie sa va inregistrati in ROI.

Lasă un răspuns

Browse