Configurare si virtualizare server pentru site-uri magento

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salutare,

Intrebarea se refera la configurarea unui server dedicat.
Ce solutii recomandati pentru virtualizare?
Ce configuratie se potriveste mai bine pentru site-urile magento – apache, nginx?
Ce folositi pentru partea de cache, acceleratoare php.
Care sunt costurile pentru configurarea unui server dedicat in 3 sau 4 masini virtuale – fiecare masina optimizata pentru magento (site-uri cu peste 40k sku configurable)

Astept si date de contact ale celor care au experienta si rezultate bune in configurarea serverelor pentru gazduire magento si optimizare site-uri pentru a obtine un TTFB cat mai bun.

Multumesc.

Deschis 0
Anunturi / Oferte Tehnic Realizare magazin online Servere. Hosting MarilenaS 7 ani 6 raspuns 2250 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. este vorba de magento 1.9.2.4

 2. In cazul descris de tine este vb de un singur site.
  Eu am 3 site-uri complet diferite, solutia de update nu imi permite multi-domain prin urmare eu m-am referit la 3 masini VPS – fiecare alocata unui site magento. Presupun ca toate masinile vor fi identice, traficul nefiind o problame acum la inceput adica nu va depasi 3-6 vizitatori simultan si max 5-600 pe zi. M-am referit la optimizare pt TTFB deoarece se stie ca motoarele de cautare inteligente tind sa “ocoleasca” orice parte de cache. Plus ca dinamica produselor este f mare – zilnic se sterg si se adauga aprox 3-4k sku

 3. @Marilena, ce spui tu aici e ca o poza nefocalizata facuta cu un aparat DSLR full-frame cu setari manuale eronate.

  – magento 1.9 e ok
  – haineoriginale.net e cazut
  – nu inteleg asta: “solutia de update nu imi permite multi-domain”
  – ai trafic de 5-600/zi. asta este EXTREM de putin
  – “se stie ca motoarele de cautare inteligente tind sa “ocoleasca” orice parte de cache”
  >> n-au cum 🙂

  – zilnic se sterg si se adauga aprox 3-4k sku
  >> asa… si?!

  @Claudiu
  APC e mort. E drept ca unii inca isi bat capul cu PHP 5.3/5.4 si APC dar e tehnologie aflata la limita perioadei de viata.
  varnish e o solutie ok de cache-ing dar cred ca nu ai citit atent “caietul de sarcini”: zilnic se sterg si se adauga aprox 3-4k sku.
  varnish este un layer de cache suplimentar aflat intre request http si magento drept urmare actualizarile de pagini, pret si stoc vor fi o pacoste vav de tema data.

  Marilena, ca sa fiu succint, tu ar trebui sa-ti definesti un set de coeficienti de performanta pe care ti-i doresti si sa cauti pe cineva capabil sa-i implementeze.

  .

 4. @Bogdan haineoriginale.net este un proiect in dezvoltare site-ul nu este activ
  traficul de 5-600/zi este un trafic prognozat
  Produsele sunt importate direct in baza de date fara a folosi functiile magento decat la stergere produse si redirectare. Pentru a fi vizibile in site este nevoie de reindexare si bineinteles de warm-up pentru cache. Aici este nevoie de un TTFB mic

  Stiu ca problemele complexe nu au solutii simple prin urmare ce caut aici, si anume de la specialistii in hosting magento, este de fapt un ghidaj pentru specialistii in configurare servere dar care NU au o mare experienta cu configurare hosting special pentru magento.

  Eu astept cateva solutii testate si daca se poate detaliate aici, tinand cont de datele descrise mai sus: 45k sku configurable; server dedicat cu procesoare > 3GHz.

  De exemplu daca se foloseste Full Page Cache in magento si ce extensie anume sau varnish, redis, memcache, php-fpm (eu am nevoie de ioncube din pacate pentru extensia de import produse)….daca se poate imparti in mai multe masini partea de frontend plus alte solutii de care eu nu am auzit

  Stiu ca astfel de solutii intra deja la consultanta platita dar poate cine e dispus sa dea cateva sfaturi celor interesati ca mine :), gratuit.

  Multumesc @Noname pentru discutia telefonica a fost destul de tehnica si interesanta.

 5. Marilena, parerea mea este ca vrei sa-ti complici viata.
  🙂
  Evident ca poti construi o arhitectura balansata cu un load-balancer in fata, 3-10 noduri apache/nginx, server mysql/mariadb dedicat si server de cache dedicat. Dar nu cred ca ai nevoie.

  Un server dedicat – quad-core (8 core cu hyper-trading) 32-64Gb Ram si SSD – corect configurat cu apache, php-fpm, php5.5, opcache, redis si lesti fpc este suficient pentru ce ai tu nevoie acolo.
  https://www.hetzner.de/us/hosting/produktmatrix/rootserver-produktmatrix-ex

  In ceea ce priveste ioncube acela este doar un decodor de scripturi obfuscate 🙂 si daca te enerveaza poti folosi un convertor pentru acele scripturi ca sa scapi de ioncube (gradul de succes este cam de 80-90% deci are nevoie si de ceva interventie umana).

  Ca sa-ti faci o idee am pus magento 1.7-1.8-1.9 pe servere virtuale cu 8gb iar acele site-uri au trafic de peste 1500 de vizitatori, le-am testat/stresat cu jmeter si tin foarte bine si tavaleala suplimentara.

  Unde nu pot sa te ajut cu sfaturi (pentru ca trebuie testat si habar n-am ce modul de import produse de magento folosesti) este vav de modulul acela de import, cat de bine este scris, cat de intens consumator de resurse este, cum lucreaza cu magento si sistemul de cache.

  Iar in ceea ce priveste warm-up/regenerarea de cache aici e o discutie separata, poti avea o abordare simpla gen folosirea sitemap pentru asta sau una muuuuult mai elevata
  🙂

Lasă un răspuns

Browse