Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Comertul online belgian ar putea determina reformarea pietei muncii

Guvernul belgian ia in considerare adoptarea unei masuri de reforma a pietei muncii, care ar permite angajatilor companiilor e-commerce sa munceasca intre orele 20:00 si 00:00, citim pe ecommercenews.eu. Prin noua reforma, guvernantii din Belgia vor sa ajute companiile e-commerce sa isi indeplineasca procesele logistice noaptea, actualele reguli fiind atat de stricte incat numeroase afaceri locale aleg sa externalizeze logistica, in Tarile de Jos.

Dar adoptarea noii legi nu va fi usoara: Paul Magnette (Chairman al Partidului Socialist Belgian) spune ca si-ar dori ca e-commerce-ul sa dispara complet din tara lui! Liderul socialist nu va sustine reforma propusa de colegii lui si declara urmatoarele: „Ne cred ca e-commerce-ul este un semn de progres, ci unul de degradare sociala si de mediu. De ce trebuie sa lasam muncitorii sa munceasca noaptea, in depozite? Pentru ca exista clienti care vor sa faca non-stop cumparaturi si sa le primeasca in 24 de ore. Nu putem astepta 2 zile pentru a primi o carte? Vreau sa vad ca Belgia devine o tara fara e-commerce, cu magazine adevarate si orase agitate”.

Parerea lui Magnette este considerata a fi nesabuita, de catre Comeos (federatia belgiana a comertului si serviciilor): „Peste 80% dintre belgieni fac deja shopping online. Daca trebuie sa aducem toate aceste produse din strainatate, vom pierde 9 miliarde de euro in vanzari si zece mii de locuri de munca. Realitatea este ca fiecare lant de magazine fizice are acum o strategie digitala. Viitorul vanzarilor cu amanuntul va fi unul si digital, si fizic. Daca Magnette este ingrijorat apropo de conditiile de munca, solutia este simpla: ar trebui sa ajute la organizarea comertului digital in Belgia, in loc sa puna asta pe umerii jucatorilor straini”.

Conform Comeos, in Belgia exista destul loc pentru jucatorii online: in timpul lockdown-ului din 2020, numarul de magazine online inregistrate in tara nordica aproape s-a dublat (ajungand la 49.000).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply