Comerțul electronic și loteria bonurilor fiscale

Raporteaza
Intrebare

Explica-ne de ce doresti sa raportezi aceasta intrebare.

Raporteaza
Anuleaza

În momentul în care am pornit magazinul online (nișa e irelevantă), contabila și alți consultanți ne-au spus că nu avem nevoie de casă de marcat, atâta timp cât:
1. Clientul este o persoană juridică.
2. Clientul e persoană fizică și achită produsele prin transfer bancar sau plată online (e suficientă factura).
3. Clientul e persoană fizică și achită produsele ramburs, către firma de curierat (care emite chitanță pentru suma primite).

Cum se împacă aceste lucruri cu noua lege a loteriei fiscale? Avem obligația ca de acum înainte să emitem bonuri fiscale + facturi?

Topic deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Maria 4 ani 4 raspunsuri 282 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 4 )

 1. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Parerea mea ca daca nu se achita cash direct catre magazinul online nu iti trebuie casa de marcat.Indiferent ca este persoana fizica sau juridica se emite o factura si aceasta este achitata fie cu op daca asa alege clientul sau cu ramburs la firma de curierat care firma dupa ce incaseaza va livreaza banii fie cu o.p care are un desfasurator in spate ce clienti s-a incasat fie cash cu dispozitii de plata care la fel are un desfasurator atasat cu ce clienti s-a incasat, daca s-ar emite si bon fiscal s-ar dubla încasarea ceea ce nu este corect.

 2. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Multumesc pentru răspunsuri, așa mă gândeam și eu. Și totuși… din perspectiva clientului cum stă treaba? Să înțeleg că cei care fac cumpărături online sunt excluși de la grozava loterie fiscală? În situația puțin probabilă în care un client ne reproșează că l-am privat de la dreptul de-a participa la loteria fiscală, ce răspuns îi putem oferi?

 3. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  Clientul este de multe ori stapanul nostru si vine cu fel de fel de idei nastrusnice dar nu cred ca un client va renunta la comanda pentru ca nu i se de bon fiscal. Daca face asta e un client pe care eu unul nu mi-l doresc.

 4. Te rugam sa explicit de ce consideri ca acest anunt trebuie raportat.

  Raporteaza
  Anuleaza

  De acord. 🙂 Dar nu poți întotdeauna să-ți alegi clienții.

Raspunde la aceasta intrebare