Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Comerciantii eMAG Marketplace pot cumpara coduri EAN chiar si pentru un singur produs

Din dorinta de a sustine antreprenorii digitali si a facilita accesul pe marketplace pentru cat mai multi comercianti, eMAG.ro a incheiat un parteneriat cu asociatia non-profit GS1, prin care antreprenorii pot achizitiona coduri de bare unice (EAN) valabile la nivel international, in orice moment, chiar si la bucata.

Pana de curand, comerciantii puteau achizitiona astfel de coduri doar pe baza unei licente anuale. De acum insa, pentru a sustine si micii comercianti care vand un numar mai mic de produse si nu au nevoie sa achite un cost anual, Asociatia GS1 ofera optiunea achizitiei lor si la bucata, cu o singura plata, prin intermediul platformei coduri.gs1.ro, anunta eMAG.ro, intr-un comunicat de presa.

Odata achizitionat, codul unic EAN permite comerciantilor vanzarea unui produs oriunde in lume, deoarece codul este integrat intr-o baza de date globala, precum si gestionarea mai buna a stocurilor, pe tipuri si sortimente de produs. Totodata, comerciantii pot avea costuri mai mici de curierat in urma returului produselor trimise gresit (de exemplu, cand un client a comandat un tricou alb, dar a primit unul negru, fiindca ambele produse aveau acelasi cod).

„Cu ajutorul tehnologiei, orice comerciant poate sa vanda pe eMAG Marketplace, iar prin intermediul acestui parteneriat, accesul la standarde internationale devine si mai facil, inclusiv pentru micii comercianti sau intreprinderile sociale care sunt prezente pe platforma prin programul Deschide Romania”, transmite Stejara Pircan (Senior VP eMAG).

„Este important sa putem anunta, in premiera, alaturi de una dintre cele mai relevante platforme de ecommerce din regiune, lansarea serviciului pentru coduri EAN/GTIN-13 cu plata unica a licentei pentru intreaga durata de viata a produsului codificat. Noul serviciu permite achizitia online, a numarului necesar de coduri de identificare unice, autentice, pentru produse, printr-o procedura simplificata. Orice cod achizitionat, impreuna cu informatiile produsului pentru care a fost obtinut, este automat publicat si verificabil in bazele de date nationale si internationale GS1. Bazele de date sunt un element de referinta in trasabilitatea informatiilor despre produse pentru marketplace-uri si retaileri. Prin noul serviciu lansat, dorim sa venim in intampinarea antreprenorilor pentru facilitarea vanzarii online a produselor lor”, completeaza dr. ing. Ciprian Iosep (Presedinte GS1 Romania).

In prezent, peste 42.000 de comercianti vand pe eMAG Marketplace, dintre care peste 2.600 sunt mici antreprenori sau intreprinderi sociale participante in programul Deschide Romania. Peste 60% dintre produsele comercializate pe eMAG.ro provin din oferta sellerilor. Toate companiile mari de e-commerce folosesc coduri EAN. Mai mult, orice comerciant care doreste sa devina furnizor NATO, de exemplu, trebuie sa aiba produsele codificate cu identificatori GS1 cu licenta.

Comentarii ( 2 )

  1. […] Comerciantii eMAG Marketplace pot cumpara coduri EAN chiar si pentru un singur produs – ECOMpe… […]

Leave a reply