Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Coletaria.ro: livrarile din Romania catre UE au crescut cu 75%, de la inceputul anului

Vanzarile cross-border din tara noastra catre alte tari au crescut cu 75% de la inceputul lui 2020 si pana in prezent, fata de ultimele luni din 2019, pe fondul cresterii comenzilor online si a imbunatatirii serviciilor de livrare, transmite Coletaria.ro, intr-un comunicat de presa. Compania de expediere si livrare a coletelor, care face parte din grupul Packeta (cu cea mai mare retea de puncte pick-up din Europa Centrala si de Est), transmite ca cele mai accesibile piete externe pentru magazinele online din Romania au fost Ungaria, Bulgaria, Germania, Cehia, Polonia, Marea Britanie, Italia si Spania. Carti, Health & Beauty, Fashion, Produse pentru copii, Jucarii, Articole sportive, Gaming si Accesorii IT sunt categoriile cel mai des livrate din Romania in strainatate.

In paralel, situatia generata de pandemia COVID-19 a generat o crestere semnificativa a comenzilor intrate in Romania din afara tarii: in primele 5 luni ale anului, volumul de colete intrate in tara din UE s-a dublat. Printre cele mai cumparate produse din strainatate se numara:  IT&C, Fashion, Accesorii, Gadgeturi, Health & Beauty, Produse pentru copii, Articole sportive, Home & Deco, Auto-moto.

„Ne asteptam ca, in perioada urmatoare, volumul de livrari cross-border din Romania spre alte tari sa aiba o crestere exponentiala, iar livrarile de colete din alte tari catre Romania sa se dubleze anul acesta. Comerciantii din Romania s-au orientat catre marketplace-urile din Europa, odata cu dezvoltarea acestui segment,  fapt care a dus la cresterea considerabila a vanzarilor pe cross-border. In prezent, la nivelul pietei locale, din volumul total de livrari, 20% reprezinta comert cross-border si 80% intern. Estimam ca, pana la finalul anului, ponderea pe cross-border va urca la cel putin 30%”, transmite Alexandr Jeleascov (foto, CEO Coletaria.ro), mentionand ca, in prima faza, comerciantii din Romania vizeaza diaspora, care reprezinta un segment considerabil de cumparatori.

Coletaria.ro le ofera antreprenorilor care vor sa isi vanda produsele in afara Romaniei garantia unui cost avantajos de livrare (cu preturi incepand de la 6 lei/colet), a lansat un serviciu de livrare la domiciliu si a crescut numarul de pick-up point-uri din magazinele de service GSM si de printing. Coletaria.ro continua sa isi desfasoare activitatea la nivel international, in ciuda unor intarzieri inerente in procesul de livrare. Astfel, preia si livreaza toate coletele cu destinatii in toate cele 27 de tari din Uniunea Europeana, plus Marea Britanie, Ucraina si Federatia Rusa. Din 1 aprilie, Coletaria.ro acopera si SUA, unde opereaza livrari la preturi incepand de la 60 de lei/colet.

Leave a reply