Cod CAEN PFA pentru incasare adsense YouTube

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am un canal de YouTube cu mule vizualizari, care produce bani. Sistemul functioneaza astfel: Youtube vinde spatiu publicitar peste sau in jurul filmelor mele, sunt acele reclame care apar la inceputul fimleor sau cele din lateral sau din josul ecranului. Youtube imi da si mie o parte din acel venit, care este mai mare sau mai mic in functie de numarul de vizualizari.

Plata se face prin cadrul unui cont AdSense, la fel cum se face in cazul oricarui site care vinde publicitate. Din cate am inteles codul CAEN pentru asta este 6311, dar in cazul meu nu se aplica deoarece nu creez nici un site, nu programez, nu administrez, doar realizez filme si le pun pe canalul meu de youtube.

Intrebarea mea este ce cod CAEN s-ar potrivi pentru aceasta activitate? Am deja un PFA cu 9231 la care doresc sa mai adaug un cod pentru YouTube. Care ar trebuie sa fie acesta?

De asemenea, cum as declara acest venit? Am inteles ca trebuie sa completez un formular 201 si sa il depun impreuna cu extrase de cont ce dovedesc sumele primite. Asa este? Trebuie emise facturi? Mai e ceva de stiut?

Pana acum nu am scos nici un ban dar doresc sa incep si vreau sa o fac legal. As aprecia un ajutor deoarece este un domeniu nou si gasesc foarte putine informatii despre acest subiect. Multumesc!

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Paullungumagic 8 ani 4 raspuns 5740 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  0
  2016-08-03T18:15:04+03:00

  daca sunt bani multi, faci offshore in Seychelles, nu are sens sa platesti impozite aiurea, mai ales ca nu ai nevoie de alte contracte; daca nu sunt bani multi, mai bine il tii asa pana cand face bani indeajuns cat sa justifice un offshore

 1. Pentru o activitate similara, sotia mea foloseste codul Caen 6209 – Alte activitati din domeniul tehnologiei informatiei, sau ceva similar.

  Daca prestezi o activitate ce nu e prevazuta, precum sotia mea, sa stii ca de la ONRC a fost sfatuita sa opteze pentru acel cod Caen.

  Sper sa iti fie de folos.

  1
  2016-08-18T11:22:55+03:00

  Buna ziua,

  Recomandarile mele sunt codurile 6209, 6311 sau 6312. De fapt si de drept, tot publicitate vindeti si dvs. prin intermediul YouTube. Acum depinde ce scrie YouTube in OP cand face plata.

  In al doilea rand, din ce am citit, ar trebui sa realizati recodificarea codurilor CAEN pentru PFA-ul pe care il detineti, daca nu ati facut-o deja. Codul 9231 este unul vechi si va trebui inlocuit cu 9001, 9002 si 9003.

  Daca doriti servicii orivind modificarile aduse in societate, va stam la dispozitie.

  http://www.ajutorfirma.ro
  office@ajutorfirma.ro
  0723.392.400

  0
  2024-03-20T23:08:54+02:00

  PENTRU CREATORII DE CONTINUT YouTube, care incaseaza din AdSense… acesta este codul cel mai potrivit. Urmariti youtuberi care vorbesc despre asta.

  Cod CAEN 7312 – Servicii de reprezentare media

  servicii de reprezentare media, adică vânzarea sau revânzarea timpului și spațiului pentru diverse mijloace media care solicită publicitate

Lasă un răspuns

Browse