Pot vinde direct la persoane fizice?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună ziua. Am un II (intreprindere individuala) cu codul caen 4791 (COMERT CU AMANUNTUL PRIN INTERMEDIUL CASELOR DE COMENZI SAU PRIN INTERNET) și un sediu social.

Livrările le fac prin curier și poșta. Ambele emit chitanțe clienților, prin urmare, din câte știu, nu am obligativitatea de a da bon fiscal. Problema este că prieteni, rude, oameni din oraș, comandă la mine, și eu le livrez marfa direct, în ce mod pot dovedi plata? bon fiscal?

Dacă am doar sediul social, pot întregistra o casă de marcat? Dacă clienții din oraș fac plata facturii prin bancă, mai e necesar bonul? Mulțumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Daniel Păstrăvanu 7 ani 3 raspuns 9469 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Salut,
  Ai urmatoarele scenarii de plata si livrare pentru 4791:
  – plata prin transfer si livrare curier
  – plata la ramburs si livrare curier
  – plata prin transfer ridicare de la sediu e ok!
  – plata prim casa de marcat portabila si ridicare de la sediu iar e ok! Ai grija insa ca intrarile ( marfa) din contabilitate sa fie sincronizate/instalate si pe casa.
  Ideea e ca atunci cand ai ca activitate 4791 nu poti lua cash fara sa ai casa marcat. Cel mai bine ca sa nu te mai încurci cu casa si costurile de mentenanta aferente, pentru rude si cunoștințe, o factura pe numele unuia, se duce frumos la banca face transfer sau prin online banking.
  😉 succes!

  0
  2017-03-30T14:56:26+03:00

  Pentru mine varianta de online banking suna cel mai bine.

  0
  2017-08-19T18:23:59+03:00

  Buna,

  Nu stiu ce program de facturare folosesti insa in cazul meu, SmartBill oferta si optiunea de plata facturilor cu cardul.

  Faci factura unei persoane fizice si selectezi optiunea de plata cu cardul online. I se trimite un link unde vede factura si o achita. De la persoana fizica poti primi plata, fara casa de marcat doar prin banca (POS cu cardul, sau alta modalitate cu card sau transfer bancar).

  Codul CAEN nu iti este de ajuns in caz de control daca vrei sa adaugi casa de marcat. Iti trebuie cod CAEN de vanzare cu amanuntul in magazine, indiferent daca ai doar sediu social…..trebuie sa vezi exact unde te incadrezi..

  ATENTIE, sa nu fi declarat pe propria raspundere la Reg. Comertului ca la sediu social nu desfasori activitate. Iti trebuie sa fie punct de lucru declarat si autorizatie de functionare.

  Sper sa iti fie de ajutor.

  Alin O.

Lasă un răspuns

Browse