Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Chinezii de la PDD (Temu) se impun in SUA mult mai eficient ca Alibaba

Aplicatia e-commerce Temu are 52 de milioane de utilizatori activi lunar in Statele Unite, la doar un an de la lansare, anunta wsj.com, citand date marca Sensor Tower. Prin urmare, valoarea de piata a companiei care o detine (PDD) a crescut cu 78% in 2023, pana la 195,9 miliarde $, depasind rivalii de la Alibaba (190,5 miliarde $), pentru prima data in istorie.

PDD detine acum cele mai valoroase actiuni chineze in domeniul e-commerce si doua platforme online de succes: Temu si Pinduoduo. Pana si Jack Ma (fondatorul Alibaba) a felicitat compania concurenta PDD pentru rezultatele recente, indemnandu-si angajatii sa vina cu idei, comentarii si sugestii inovatoare, pentru a-si recapata pozitia fruntasa.

Desi veniturile PDD au fost mai mici decat o treime din veniturile Alibaba, in ultimul trimestru, cea dintai companie asiatica se dezvolta mult mai rapid. In iulie-septembrie 2023, PDD a avut venituri cu 94% mai mari YoY (de 68,8 miliarde yuani, echivalentul a 9,7 miliarde $) , in timp ce Alibaba a crescut doar cu 9%! In SUA, Temu s-a impus cum Alibaba nu a reusit niciodata sa o faca, iar in China aplicatia Pinduoduo a depasit si Taobao (detinut de Alibaba), si JD.com.

Fondata in 2015, PDD a pierdut bani ani buni si a inceput sa devina profitabila abia in 2021. Goldman Sachs estimeaza ca valoarea bruta a marfii Temu in ultimul trimestru a fost de 6,5 miliarde $, de doua ori mai mult decat in trimestrul anterior. Banca amintita noteaza ca Temu a adus in buzunarele companiei-mama in jur de 28% din venituri, in acest trimestru.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] o medie de 92,2 milioane de vizite lunare. Asa cum scriam recent, aplicatia Temu s-a impus in SUA mult mai eficient ca rivalii de la […]

  2. […] (si doar in perioada septembrie-decembrie 2023) Temu a cheltuit 517 milioane $! Aici, Temu a strans 52 de milioane de utilizatori activi lunar, in doar un an de la […]

Leave a reply