Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

China: PayPal a cumparat GoPay si va concura cu AliPay

PayPal a intrat pe piata din China cumparand si restul de 30% dintre actiunile platformei de plati GoPay (achizitionase 70% dintre ele la finalul anului 2019), informeaza site-ul pymnts.com. Astfel, PayPal a devenit prima companie straina care detine integral o platforma de plati din tara asiatica. PayPal nu a comentat tranzactia, care a fost incheiata pe 31 decembrie, conform actelor oficiale.

„Acest pas important ne va permite sa fin un partener mai puternic pentru institutiile financiare si platformele de tehnologie chinezesti”, transmitea Dan Schulman (CEO si Presedinte PayPal) la finalul anului trecut, cand a avut loc prima achizitie de actiuni.

GoPay are licenta pentru tranzactii digitale si mobile si opereaza la fel ca PayPal. Transferul de actiuni va permite celor de la PayPal sa devina un concurent serios pentru AliPay – liderul local, detinut de Ant Group („taticul” Alibaba) – si WeChat Pay (detinut de Tencent Holdings). Si nu va fi, probabil, singura astfel de achizitie: CFO-ul PayPal, John Rainey, a declarat ca isi doresc sa cumpere mai multe companii locale, pentru a-si extinde afacerile aici.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply