Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

China: Apple Pay a fost imediat adoptat de consumatori

Mobile_payment

3 milioane de chinezi s-au inscris in Apple Pay in primele 2 zile de la lansarea in tara asiatica, conectandu-si cardurile bancare la sistemul de plata al gigantului Apple Inc., aflam de pe internetretailer.com. „As spune ca performanta pe care am reusit-o in prima zi este de 1.000, daca scorul maxim e de 100”, a spus Jennifer Bailey, vice-presedinte Apple Pay, incantata de rezultatul obtinut in tara asiatica.

Sistemul de plata mobil Apple Pay este un portofel virtual care permite utilizatorilor sa plateasca in magazine offline sau in aplicatii mobile folosindu-si telefoanele iPhone, Apple Watch-urile si iPad-urile. Pe 18 februarie, China a devenit a cincea tara din lume in care activeaza Apple Pay (dupa SUA, Marea Britanie, Canada si Australia), iar cifrele vin de la China Merchants Bank (una dintre cele 19 institutii bancare implicate in procesul de plata la distanta, banci care au emis 80% din numarul total de carduri chinezesti).

Potentialul este mult mai mare, daca luam in considerare faptul ca orice chinez posesor de card de debit (Apple colaboreaza cu singurul emitator de carduri de debit, China UnionPay) si multi posesori de card de credit pot folosi sistemul Apple Pay, iar in China exista 5 miliarde de carduri acceptate in reteaua China UnionPay. Chinezii pot folosi sistemul Apple Pay la 16 lanturi de magazine si resturante, dar si in aplicatia mobila Meituan.com (un sistem de plata gen Groupon) – care ar putea dubla rata de conversie pentru aplicatiile de e-commerce.

Apple Pay nu e primul sistem de plata la distanta de acest gen din China: Alibaba Group are propria schema (Alipay), in care sunt inregistrate 300 de milioane de carduri bancare. Dar sistemul Apple e mai usor de folosit la plata in magazinele fizice. Apple Pay urmeaza sa fie lansat si in Hong Kong, Singapore si Spania, la inceputul anului acesta.

Leave a reply