Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

China: amenda antimonopol de 2,75 miliarde $, pentru Alibaba

China a amendat Alibaba Group Holding Ltd. cu o amenda record, in valoare de 18 miliarde de yuani (echivalentul a 2,75 miliarde $), informeaza reuters.com. O analiza antimonopol (inceputa de State Administration for Market Regulation/SAMR, in luna decembrie) a descoperit ca gigantul e-commerce a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata, din 2015 incoace, impiedicand comerciantii care vand aici sa foloseasca si alte platforme online. Practica este ilegala sivioleaza legea antimonopol chineza, deoarece impiedica circulatia libera a bunurilor si afecteaza interesele de afaceri ale comerciantilor.

In octombrie 2020, fondatorul Jack Ma a criticat public sistemul de reglementare din China, iar de atunci Alibaba este tinta unor masuri dure, la nivel local. In noiembrie, autoritatile chineze au distrus planurile Ant Group pentru o oferta publica initiala in domeniul pietei de capital, in valoare de 37 de miliarde $ (care urma sa fie cea mai mare din lume).

Amenda este concluzia celui mai important caz antimonopol din China si reprezinta in jur de 4% din veniturile locale ale companiei, din 2019. Pe langa suma uriasa (una dintre cele mai mari amenzi antimonopol data vreodata, la nivel global), SAMR a impus platformei Alibaba sa faca modificari ca la carte in reglementarile interne, pentru a respecta si proteja drepturile consumatorilor. Gigantul online chinez a transmis ca accepta amenda si ca va asigura respectarea conditiilor impuse.

Comentariu ( 1 )

  1. […] au fost cu 64% mai mari YoY (atingand valoarea de 187,4 miliarde de yuani), dar au fost afectate de amenda antimonopol, de 18 miliarde de yuani (2,75 miliarde $), primita din partea State Administration for Market Regulation/SAMR. In total, in 2020, Alibaba […]

Leave a reply