Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cele mai populare branduri de consum din lume (inclusiv Romania)

Lumea comertului este dominata de cateva branduri mari (iar pandemia COVID-19 nu face decat sa promoveze si mai mult aceasta situatie): 97% din profitul global din industria modei intra in buzunarele a 20 de companii majore, scrie businessfinancing.co.uk. Dar stiai ca cele mai populare si mai cautate branduri de consum din intreaga lume sunt, predominant, companii online (si companii americane)? Pentru a determina asta, sursa amintita a folosit informatii obtinute via Google Keyword Planner, ICT Buzz, Forbes, GameDesigning.org, Financial Times, BrandDirectory, FashionUnited si WorldAtlas.

Cele mai interesante informatii descoperite:

 • Google e cel mai popular brand in cel mai mare numar de tari (100)
 • Amazon e cel mai popular brand, dupa volumul global de cautari (192.548.485 vs. 97.471.370 pentru Google)
 • Epic Games e cel mai popular brand in 141 de tari, fiind brandul cel mai dominant dintr-un anumit sector (gaming)
 • Apple e cel mai popular producator de telefoane, dupa volumul global de cautari

 • la nivel global, cele mai populare 5 companii (dupa numarul de cautari online) sunt Google, Netflix (nr. 1 si in Romania), Amazon (lucru remarcabil, avand in vedere ca Amazon e prezent in doar 18 tari), eBay si IKEA
 • fiecare tara are specificul ei si interesele unor tari sunt dominate de brand-uri la care nu te-ai gandi deloc – Audi (Vatican), Pampers (Georgia de Sud si Insulele Sandwich de Sud), Hennessy (Insula Heard si Insulele McDonald), Baidu (China), Ford (Tokelau)

 • in Europa, la putere sunt Google (nr. 1 in Rusia), IKEA (care opereaza pe toate continentele, cu exceptia Americii de Sud, dar are aproape de doua ori mai multe magazine fizice pe batranul continent decat in tot restul lumii la un loc) si Amazon (in SV continentului)

 • America e impartita in doua – nord-americanilor le place shopping-ul (Amazon si eBay), cei din America Centrala si de Sud prefera Netflix-ul (peste 1 din 10 latino-americani folosesc serviciul de streaming online cel putin 1 data/luna)

 • Orientul Mijlociu si Asia Centrala – top 3 inseamna Google (nr. 1 in Kazakhstan si vecinele cu terminatie „-stan” din zona), Netflix (Arabia Saudita si Turcia) si eBay (la putere in Israel)

 • restul Asiei si Oceania – Google, Amazon si Netflix conduc si aici, dar exista cateva alternative interesante la aceasta dominatie (Pepsi in Insulele Pitcairn; Jack Daniel’s in Insulele Wallis si Fatuna; Baidu in China, unde Google e interzis)
 • Africa – Google, Netflix si Microsoft domina continentul

 • cele mai populare branduri de smartphone din lume sunt Apple (nr. 1 in 127 de tari, cu 11.308.825 de cautari globale), Hauwei, Xiaomi, Vivo si Alcatel-Lucent; Apple e cautat mai mult decat Huawei si Xiaomi la un loc, dar cele doua branduri chinezesti vand mai multe telefoane decat Apple
 • cele mai populare branduri de Fashion din lume sunt Nike (nr. 1 in 49 de tari), H&M, Zara, adidas si ASOS
 • cele mai populare branduri de fast-food din lume sunt McDonald’s (nr. 1 in 75 de tari), KFC, Pizza Hut, Baskin Robbins si Domino’s
 • cele mai populare branduri de electrocasnice din lume sunt Bosch (nr. 1 in 69 de tari), Dyson (30 countries), Samsung, Whirlpoop si Beko

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply