Ce poti face cand o firma iti copiaza codul la care tu ai lucrat 2 luni?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ce poti face atunci cand lucrezi 2 luni om la un cod si vine o firma si il copiaza si pune pe net? Este furt de proprietate intelectuala? Se sanctioneaza cumva?

Deschis 0
Chestiuni legale Situatii de criza Solutii software conexe Adrian Zamfira 10 ani 3 raspuns 1616 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

  1. Ar trebui sa poti dovedi ca este al tau, creat de tine, la o data anterioara celei prezente. Ar fi ok sa poti avea un stamp cu o data anterioara, sau aceea inregistrare la registrul tinut de ORDA, cel cu programele de calculator. Asa ai putea dovedi ca ai un cod intr-o forma oarecare la data X anterioara plangerii depuse. Si evident ca exista legea dreptului de autor care te apara inca din momentul creatiei respective.

  2. Stiu ca la un moment dat se practica de catre unele companii de productie software/multimedia, trimiterea prin posta a unui plic sigilat cu codul pe un cd, astfel se poate face proba ca la momentul si data plicului tu detineai codul respectiv.

  3. Depinde si de licenta sub care e codul, daca e open-source atunci oricine il poate copia si publica (bineinteles, fara sa-si asume dreptul de autor). Dar presupun ca e close-source.

    O firma nu prea vad cum ar putea fura un cod, poate un fost angajat. Faptul ca-l publica “pe internet” nu e relevant, tot furt se cheama. Trebuie doar sa dovedesti ca tu esti autorul codului si ca cel care l-a publicat e intr-adevar cel pe care il acuzi de furt. Si evident, codul e acelasi in proportie covarsitoare.

    PS. Liviu & Adrian, toata stima, dar verbul “a crea” se conjuga ca “a lucra”.

Lasă un răspuns

Browse