Ce autorizatii sunt necesare pentru vanzare online produse alimentare?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut,

Imi puteti spune va rog ce aprobari sunt necesare pentru comertul online al produselor alimentare? Exemplu vinuri, dulceata, miere.

Multumesc,
George

Deschis 0
Chestiuni legale George M. 7 ani 4 raspuns 3820 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  1. La vin iti trebuie licenta de alcool si verificarea varstei vizitatorului pe site, in rest sa ai codul CAEN potrivit, ca nu le produci tu. Sa nu fie expirate.

  2. Salut,
    In primul rand trebuie sa ai codul 4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Vinul nu este accizabil , deci nu iti trebuie nici o licenta ptr alcool ( dar trebuie sa specifici ca acel articol nu este destinat persoanelor sub 18 ani ). Eu consider codul 4791 generalist, nu cred ca iti mai trebuie alte coduri caen, dar ar fi bine sa ai si comert cu amanuntul a produselor alimentare in magazine specializate/nespecializate. Daca esti producator de miere ( de exemplu ) il poti vinde si online, ptr ca sunt sigur ca ti-ai luat de la DSV toate autorizatiile ptr producator de miere.

  3. Vinul este accizabil. Asa zice codul fiscal la titlul 8 art 350.

  4. Acuma depinde daca vinzi alcool cu ridicata sau cu amanuntul. In primul caz trebuie atestat ( https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/OPANAF_1850_2016.pdf).

Lasă un răspuns

Browse