Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Cate produse de pe emag.ro isi schimba pretul zilnic?

11Major-2

Prisync a analizat dinamismul preturilor produselor vandute online in 11 tari europene, comparand rezultatele cu Amazon, si a publicat rezultatele pe blog.prisync.com. Gigantul online isi modifica preturile zilnic la aproximativ 15 – 20% dintre produsele vandute pe site-urile din SUA, Canada, India și Europa.

In Romania, sursa a monitorizat preturile unui numar de 1.900 de produse alese la intamplare, din toate categoriile disponibile pe site-ul emag.ro. In perioada de 7 zile analizata, Prisync a detectat schimbari zilnice de preturi pentru un total de 345 de produse. Pentru a ajunge la o medie, a impartit 345 la 7, rezultatul fiind 49 – numarul estimat de schimbari zilnice de pret ale produselor din totalul de 1.900 monitorizate. Prin urmare, 49/1.900 = 2,5% dintre produsele din portofoliul emag.ro isi schimba zilnic pretul. In saptamana analizata, Amazon a schimbat pretul la 16% dintre produsele sale.

Celelalte tari monitorizate de Prisync au fost: Danemarca (wupti.dk, unde rezultatul a fost ca 7,6% % dintre produsele din portofoliu isi schimba zilnic pretul), Franta (rueducommerce.fr, cu 30,4%), Germania (otto.de, cu 9,3%), Olanda (bol.com, cu 10,7%), Italia (eprice.it, cu 24%), Norvegia (komplett.no, cu 1,3%), Polonia (allegro.pl, cu 9%), Rusia (ozon.ru, cu 25,8%), Suedia (cdon.se, cu 5,1%), Ucraina (prom.ua, cu 4,6%).

Comparative

Leave a reply