Cat dureaza crearea unei platforme de e-commerce?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Sa presupunem ca apelam la o compania specializata in implementarea magazinelor online. Se merge pe customizarea cu anumite facilitati/optiuni a unei platforme deja implementata cu succes de compania respectiva. In mod normal cat ar dura implementarea elementelor custom? De ordinul zile, saptamani, luni?

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Daniela Dinca 11 ani 6 raspuns 2533 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

 1. Depinde foarte mult de complexitatea modulelor respective, facute in plus pentru tine. Ar trebui sa dai un exemplu concret de modul, si nici atunci nu se poate face o estimare de catre terti, pentru ca doar ei stiu ce fel de programatori au si cat dureaza pentru ei. Cu parerea ne putem da.. insa e doar o parere si atat. Incearca poate sa raspunzi printr-un comentariu si sa formulezi mai bine intrebarea ta, poate reusim sa-ti raspundem pana la urma la ce te supara acum.. dureaza prea mult implementarea respectivei platforme?

 2. Aici depinde foarte mult si de comunicare, explicarea exacta si corecta a modulului dorit, iar daca pe parcurs apar interventii si noi idei legate de acel modul, in mod normal termenii de finalizare se pot mari.

  O fima cu experienta, poate estima un timp relativ exact pentru finalizarea unui modul pentru propria platforma.

  Treburile se pot complica atunci cand se cer module pentru platformele externe.

  0
  2012-10-20T11:54:13+03:00

  Dureaza cat trebuie sa dureze in functie de nivelul de complexitate …

  Mai bine iti faci lista cu firmele care se ocupa de asa ceva si ii intrebi direct pe ei dupa ce le explici ideile tale…

 3. Nu exista un raspuns universal valabil la aceasta intrebare. Durata implementarii depinde de 2 factori:
  1. ce trebuie implementat
  2. ritmul de lucru al firmei respective (care tine si el de factori cum ar fi complexitatea proiectului, alte proiecte in derulare, resursele disponibile).

  E ca atunci cand intrebi un constructor cat dureaza sa iti construiasca o casa. Daca nu ii dai proiectul nu are de unde sa stie ce trebuie sa faca.

  Ca idee insa, implementarea unei platforme deja existente, fara modificari de functionalitate, poate dura de la cateva zile la cateva luni si aici nu includ doar timpul de instalare ci si cel de realizare a designului, populare cu informatii despre produse (100 de produse se pot introduce si intr-o zi in timp de documentarea a zeci de mii de produse poate dura lejer cateva luni), stabilire de termeni si conditii, proceduri de lucru, design bannere, selectie promotii, contracte cu furnizorii de servicii (plata online, transport, logistica) etc.

 4. Ok. Am inteles ce vreti sa spuneti. Si acum sa dau mai multe detalii.
  Vreau un motor de cautare care sa extraga informatii din anumite paragrafe ale descrierii. Inca un lucru important ar fi sa pot avea informatii despre cosurile abandonate.
  Al treilea ar fi afisarea „prin rotatie” a ultimelor articole de pe blog.
  Adaug posibilitatea importului automat de produse dintr-un fisier (text, excel, etc). Baza de produse exista, popularea rapida cu produse fiind problema.
  Cand ma refer la crearea platformei, ma refer strict la cat dureaza partea de programare. Contractele cu furnizorii, selectie promotii etc, nu prea ii priveste pe programatori. Cand se da in lucru un proiect are toate aceste detalii stabilite. As fi vrut sa stiu la ce raspunsuri sa ma astept de la firma de specialitate.

 5. Evident ca nu se termina niciodata! Doar ca inainte sa te apuci de treaba, trebuie sa stii si cat dureaza. Cel putin orientativ: de ordinul a cateva zile, saptamani sau luni.
  Bogdan Manolea: Da, am formulat gresit intrebarea. In exprimarea ta e mult mai clar ce raspuns asteptam eu.

Lasă un răspuns

Browse