Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cat castiga influencerii pe Facebook, Instagram si YouTube? (studiu)

Cat castiga in medie un influencer din partea brand-urilor care il platesc pentru promovare? Aceasta intrebare si-a pus-o si platforma de influencer marketing software Klear, citim pe econsultancy.com. Klear a facut un studiu pentru a afla raspunsul si a descoperit – intervievand 1.985 de influenceri la nivel mondial – ca acestia castiga (in medie) intre 41 si 3.138 $ pentru postari sponsorizate pe Instagram, intre 31 si 2.400 $ pentru postari sponsorizate pe Facebook, intre 315 si 3.857 $ pentru clipuri video sponsorizate pe YouTube. Influencerii care castiga mai mult/postare decat castiga majoritatea lumii intr-un an constituie un procent de doar 0,1%.

Sumele mai mici reprezinta media pentru nano-influenceri (care au intre 500 si 5.000 de followeri), iar sumele mari reprezinta media pentru influencerii-vedeta (care au peste 500.000 de urmaritori online). Diferenta de costuri intre cele trei platforme social media este probabil bazata pe munca necesara crearii de continut pentru fiecare (o poza postata pe Instagram nu presupune la fel de mult efort ca un clip video urcat pe YouTube).

O dinamica similara afecteaza costurile in diferitele industrii promovate. Klear a descoperit si ca, daca in domeniile Fashion, Mancare si Tehnologie, produsele sunt promovate la costuri similare (de sub 550 $/postare), costul mediu in Turism este imens, de 5.335 $/postare! Asta pentru ca influencerul trebuie sa calatoreasca pana la fata locului, pentru o fotografie/o filmare.

Marketerii vor sa obtina rezultate cat mai bune in urma acestor investitii in influencer marketing, iar in 2017 s-a lansat chiar si un Influencer Marketing Council – o coalitie de brand-uri, agentii si influenceri cae a lansat recent o prima list de „best practices”, menita sa standardizeze acest tip de marketing. Standardizare care se refera inclusiv la transparenta preturilor – element cu dus-intors cand vine vorba despre influenceri, care isi pot oricand negocia tarifele, in functie de client, de longevitatea relatiei cu acesta, de produsul promovat si care pot inseamna un ROI diferit pentru brand-uri diferite.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply