Care sunt principalele elemente de SEO de care trebuie sa tinem cont atunci cand migram site-ul catre o noua platforma

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand schimbam design-ul unui site sau migram catre o noua platforma ?

Astfel incat traficul sa se mentina.

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online SEO Situatii de criza Florentin Vaduva 10 ani 4 raspuns 1679 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Cred ca despre subiect am vb la Semdays intr-un panel care s-a numit oarecum asemanator cu titlul intrebarii tale.

  Ca sa sumarizez, desi nu cred ca imi aduc aminte toata discutia, la partea de server m-as uita prima data: url-urile redirectate cum trebuie, canonical, sitemap.xml si tot ce vad in webmaster tools ca si eroare, elementele onpage (title, H1, altele) si.. poate ne mai ajuta putin Cosmin sau un coleg de-al lui.

 2. In primul rand as merge in paralel cu migrarea, adica sa mentin site-ul vechi online pana sunt 100% sigur ca tot ce tine de migrare este gata.

  Ca impact major asupra performantei in Google ar fi:
  1. Schimbarea sau nu a structurii de linkuri. Urmareste ca toate paginile care sunt vizibile in acest moment pe site-ul vechi sa se regaseasca in site-ul nou. Aici poti vedea exact ce e indexat in google cu o cautare de genul site:domeniulmeu.ro. Iar niste reguli de baza ar fi: daca o pagina din site-ul vechi nu va mai exista in site-ul nou si nu vei avea nici un continut similar insa este indexata pe Google pune o redirectare la prima pagina cu header 410 (Gone). Daca ai totusi un continut similar si merita sa trimiti utilizatorul acolo atunci faci o redirectare permanenta 301 (Moved Permanently). Daca structura de linkuri nu se schimba atunci nu vor fi probleme pe partea asta.

  2. ce spune noul robots.txt (mai multe detalii aici https://support.google.com/webmasters/answer/156449?hl=en). Cel mai important aici este sa nu cumva sa blochezi (sau sa uiti ca e ceva blocat) care e important, respectiv sa nu permiti indexarea unor pagini care ar putea fi inutile intr-o cautare.

  3. ce spun tagurile din -ul fiecarei pagini despre title, meta-description + structura html a paginilor (ordinea H-urilor). E bine sa nu faci modificari majore.

  Urmareste totul cu Webmaster Tools, in special sectiunea Crawl Errors.

  In plan secundar mai conteaza viteza de incarcare a noului site, daca folosesti un sitemap si ce pui in el, managementul linkurilor outbound (cele care sunt puse din alte site-uri catre pagini din site-ul tau), incetul cu incetul ar fi bine sa le schimbi, sau daca structura de linkuri nu se schimba atunci poti ignora.

 3. Am inceput sa facem si noi o schimbare de platforma pentru site-ul automatizaripentruporti.ro. Deocamdata am mers in paralel cu un site nou automatizari-porti.ro pe care am pus (in mare parte) acelasi continut ca pe site-ul vechi. As dori sa ma sfatuiti cum ar fi mai bine sa facem in continuare din punct de vedere SEO:
  1. sa facem o redirectionare permanenta 301 a site-ului automatizaripentruporti.ro catre noul site si sa ramanem pe domeniul automatizari-porti.ro (mentionez ca acest domeniu vechime mai mare);
  2. sa trecem noul site pe domeniul vechi automatizaripentruporti.ro;
  3. sa trecem continutul noului site pe domeniul vechiului site automatizaripentruporti.ro, iar vechiul site sa-l pastram pe domeniul automatizari-porti.ro.
  In prezent traficul pe automatizari-porti.ro este slab.

 4. Ar trebui sa pui intrebarea asta separat, nu ca si comentariu/raspuns la alta intrebare. Asa vei avea mai multe sanse sa-ti rezolvi problema. Liviu.

Lasă un răspuns

Browse