Care piata este mai atractiva? Auto sau Securitate?

Intrebare

Buna Ziua,

Sunt in perioada de acumulari a informatiilor pentru deschiderea unui magazin online si nu m-am hotarat in privinta nisei. Din toate informatiile pe care le-am adunat pana acum nista auto(piese auto, anvelope, uleiuri samd) mi se pare destul de atractiva, dar si cea “security” pare destul de interesanta. Concurenta putina si nespecializata. Daca aveti ceva studii de piata sau ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator.

Multumesc mult!

Topic deschis 0
Alegerea nisei Andrei Stuparu 2 years 6 raspunsuri 19 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 6 )

 1. Activez in domeniul auto, insa pe partea de accesorii. A fost o vreme in care am fost interesat de piese auto insa nu am avansat din simplul motiv ca e mult prea riscant si ai sanse foarte mari sa dai faliment in primul an.
  In primul rand un magazin online de piese auto il faci cu investitie minima. De obicei se fac pe o baza de date tecdoc fara licenta, se gasesc destul de multe pe toate site-urile de vanzari. Aici se regaseste o mare parte din concurenta.
  Daca totusi vrei sa faci totul legal, atunci o sa te coste foarte mult magazinul. De la licenta tecdoc pana la o intreaga echipa de developeri care sa puna absolut totul la punct.
  Ai avantajul ca lucrezi fara stoc, insa eu il vad ca pe un dezavantaj. Automat daca investitia este mica , tot mai multi incearca acest tip de business.
  Concurenta foarte mare si foarte puternica. De la magazine online de garsoniera pana la depozitele de piese care vand direct clientilor. Nu mai zic de depozitele care vand piese la preturi mai mici decat cele ale revanzatorilor, vezi Bardi auto.
  Daca nu ai un buget considerabil incat sa scoti capul peste “gloata” de mini magazinase care se ocupa cu 1-2 comenzi / zi nu are rost sa te apuci.
  Pe langa feedback-ul pe care o sa il gasesti aici, incearca sa ai o discutie si cu o firma de seo si ppc ca sa iti faca un plan de intrare pe piata.
  Partea de securitate nu o cunosc insa tind sa cred ca ar fi mai accesibila.

 2. daca esti pasionat de piata auto priceput la piese este ok
  ca si avantaje:
  -lucrezi cu stocul furnizorului,
  -profituri bune
  -costuri lunare mici
  -investitie mica la inceput

  ca si dezavantaje:
  -trebuie sa fi conectat permanent cu ochii in calculator
  -cunostinte mecanice avansate deoarece clientii nu stiu sa-si identifice singuri produsul
  -concurenta mare
  -clientela se formeaza in timp si te simt daca nu esti priceput

  daca esti pasionat te pot ajuta si indruma

 3. De nisa anvelopelor puteti sa-mi oferiti ceva informatii? Multumesc mult!

 4. Salut,

  Daca doresti, te pot ajuta la dezvoltarea unui cu tecdoc.

  Multumesc

 5. Daca doresti, te pot ajuta la dezvoltarea unui site cu tecdoc.

 6. Buna seara,

  Daca sunteti hotarat va putem ajuta cu consilierea alegeri celei mai bune solutiei pentru platforma dumnevoastra de online.

  O seara placuta,
  Mihai Ionita
  office[at]activ-it.ro

Lasa un raspuns

Nu ai permisiuni pentru a vedea aceasta intrebare.