Care piata este mai atractiva? Auto sau Securitate?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna Ziua,

Sunt in perioada de acumulari a informatiilor pentru deschiderea unui magazin online si nu m-am hotarat in privinta nisei. Din toate informatiile pe care le-am adunat pana acum nista auto(piese auto, anvelope, uleiuri samd) mi se pare destul de atractiva, dar si cea “security” pare destul de interesanta. Concurenta putina si nespecializata. Daca aveti ceva studii de piata sau ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator.

Multumesc mult!

Deschis 0
Alegerea nisei Andrei Stuparu 7 ani 7 raspuns 1476 vizualizari 0

Răspunsuri ( 7 )

 1. Activez in domeniul auto, insa pe partea de accesorii. A fost o vreme in care am fost interesat de piese auto insa nu am avansat din simplul motiv ca e mult prea riscant si ai sanse foarte mari sa dai faliment in primul an.
  In primul rand un magazin online de piese auto il faci cu investitie minima. De obicei se fac pe o baza de date tecdoc fara licenta, se gasesc destul de multe pe toate site-urile de vanzari. Aici se regaseste o mare parte din concurenta.
  Daca totusi vrei sa faci totul legal, atunci o sa te coste foarte mult magazinul. De la licenta tecdoc pana la o intreaga echipa de developeri care sa puna absolut totul la punct.
  Ai avantajul ca lucrezi fara stoc, insa eu il vad ca pe un dezavantaj. Automat daca investitia este mica , tot mai multi incearca acest tip de business.
  Concurenta foarte mare si foarte puternica. De la magazine online de garsoniera pana la depozitele de piese care vand direct clientilor. Nu mai zic de depozitele care vand piese la preturi mai mici decat cele ale revanzatorilor, vezi Bardi auto.
  Daca nu ai un buget considerabil incat sa scoti capul peste “gloata” de mini magazinase care se ocupa cu 1-2 comenzi / zi nu are rost sa te apuci.
  Pe langa feedback-ul pe care o sa il gasesti aici, incearca sa ai o discutie si cu o firma de seo si ppc ca sa iti faca un plan de intrare pe piata.
  Partea de securitate nu o cunosc insa tind sa cred ca ar fi mai accesibila.

 2. daca esti pasionat de piata auto priceput la piese este ok
  ca si avantaje:
  -lucrezi cu stocul furnizorului,
  -profituri bune
  -costuri lunare mici
  -investitie mica la inceput

  ca si dezavantaje:
  -trebuie sa fi conectat permanent cu ochii in calculator
  -cunostinte mecanice avansate deoarece clientii nu stiu sa-si identifice singuri produsul
  -concurenta mare
  -clientela se formeaza in timp si te simt daca nu esti priceput

  daca esti pasionat te pot ajuta si indruma

 3. De nisa anvelopelor puteti sa-mi oferiti ceva informatii? Multumesc mult!

 4. Salut,

  Daca doresti, te pot ajuta la dezvoltarea unui cu tecdoc.

  Multumesc

 5. Daca doresti, te pot ajuta la dezvoltarea unui site cu tecdoc.

 6. Buna seara,

  Daca sunteti hotarat va putem ajuta cu consilierea alegeri celei mai bune solutiei pentru platforma dumnevoastra de online.

  O seara placuta,
  Mihai Ionita
  office[at]activ-it.ro

 7. Eu as alege piata auto care are destule nise nexploatate. Este cu mult mai mare decat cea de security, cumparatorii vin din toate mediile si desi este concurenta e loc pentru toata lumea. Depinde si la ce te pricepi mai bine, de calitatea siteului si de spiritul tau de comerciant. La anvelope si baterii auto eu nu recomand sa te bagi, costurile de livrare, depozitare, retururi sunt mari si marja de profit destul de mica. Spre exemplu eu vand printre altele anumite relee moto (cost 12$ pret de vanzare 50$ la restul magazinelor costa 70$). Nu recomand sa copiezi niste liste de produse de la furnizori pui un adaos si atat, asta fac toti nepriceputii.

  Piata de security este una destul de grea (concurenta putina si nespecializata zici tu), clientii sunt specializati, cunosc toti furnizorii, platesc doar la termene mari si apar probleme cu platile. Majoritatea cumparatorilor sunt firme in care oamenii care se ocupa de achizitii au comisioane grase de la furnizori.

Lasă un răspuns

Browse