Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Brandurile platesc mai mult pentru ad-urile pe Amazon

Dupa ce Amazon a marit numarul de reclame platite afisate in paginile cu rezultatele cautarilor de la 2-3 pana la 6, preturile ad-urilor sponsorizate a crescut si el, noteaza cnbc.com. Canopy Management estimeaza ca miscarea a dus la cresterea costului per click (CPC): de la 0,86 $ in august 2020, la 1,27 in august 2021. In S2 2021, brandurile au investit 73% din bugetul propriu de reclame platite pe Amazon, conform datelor Merkle.

Unele voci din industrie spun ca aceste modificari privind numaru de reclame platite afisate in parteade sus a paginii (inaintea rezultatelor cautarilor) au eliminat mare parte din functionalitatea site-ului. „Pe pagina exista mai putine rezultate organice, deci asta inseamna din ce in ce mai mult ca singura modalitate prin care poti ajunge pe pagina este sa-ti cumperi un loc”, explica Jason Goldberg (Chief Commerce Strategy Officer la firma de advertising Publicis).

De exemplu, daca ai cauta, mobil, pasta de dinti, pentru a ajunge la rezultatele neplatite de pe Amazon trebuie sa faci swipe de doua ori. Numarul de reclame sponsorizate depinde de termenul cautat si de alti factori (daccafolosesti desktop-ul, telefonul mobil sau app-ul Amazon, de exemplu). Veniturile din advertising ale gigantului online – care e a treia cea mai mare platforma de relcame din SUA, dupa Google si Facebook – au fost categoria cu cea mai mare crestere in S2 2021: + 87% YoY (pana la 7,9 miliarde $).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply