Bon fiscal sau Factura – ridicare din showroom, plata online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, deschid un magazin online de piese auto. Pe langa livrarea prin curier vreau sa am si optiunea de ridicare personal coletul. Daca clientul plateste cu cardul online, cand vine fizic si isi ia comanda eu ce ii dau? Ii bat bon pe casa sau ii dau factura?

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Plati online Daniela 4 ani 2 raspuns 1461 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. Daca a facut deja plata online cu cardul, nu mai scoti bon fiscal, ii dai doar factura fiscala. Si certificat de garantie pentru piese. In evidentele contabile, incasarea va aparea pe extrasul de cont de la banca.
  In cazul in care clientul nu face plata online cu cardul, si vine sa ridice produsele din showroom, atunci, pe langa documentele de mai sus, ii eliberezi si bon fiscal, care va inregistra incasarea in numerar, si intrarea banilor in contul “casa”.

 2. Buna ziua,

  In cazul in care clientul a platit online cu cardul pe site sau cu OP prin aplicatiile de internet banking, consideram ca nu mai trebuie sa eliberati bon fiscal , fiindca astfel ati dubla incasarile. Cand vine clientul sa ridice produsul, dvs cel mai probabil aveti incasarea in contul bancar, fiindca altfel nu ati elibera produsul.

  Asadar, consideram ca aceasta este asimilata unei incasari prin banca, la fel cum ati incasa cu OP.

  Art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 arata ca: “ Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.”

  Desi formularea textului de lege este interpretabila fiindca nu diferentiaza platile cu cardul efectuate la POS (in magazin) de cele efectuate online cu cardul, consideram ca nu se emite bon , prestarea/livrarea neavand caracter direct.

  Sper ca informatiile de mai sus sa va fie de folos.

  O zi frumoasa

  Mircea Capatina

  https://www.smartbill.ro/

Lasă un răspuns

Browse