Se emite bon fiscal la cumpărături online și plata cu card?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Se emite bon fiscal de către un comerciant, dacă vânzarea are loc online iar plata se face direct pe site, integral, cu card bancar? Sau doar factură?

Sunt de părere că în acest caz, pentru respectarea legii, trebuie emis bon fiscal, vănzarea neefectuându-se prin intermediul unui comis voiajor (sau curier) ci banii intră direct în contul firmei vânzătoare la efectuarea comenzii.

Scutirea de la emiterea bonului fiscal operează doar în cazul în care curierul încasează banii și emite o chitanță (livrare cu ramburs). Asta este părerea mea (și nu numai).

Aș dori un răspuns exact, fără păreri, fără „așa fac eu”, fără datul cu presupusul.
Aurel

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Aurel Mircia Toderici 5 ani 2 raspuns 3419 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. Buna Aurel.

    Pentru incasare, in conformitate cu prevederile art. 2 lit. h) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, asa cum a fost modificata de OUG 90/2015, de la aceasta obligatie fac exceptie comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.

    Cu alte cuvinte, scutirea nu e doar in cazul rambursului. Indiferent daca e ramburs sau nu, tu esti scutit de emiterea bonului fiscal. Singura obligatie pentru bon ar fi livrarea personala la adresa clientului sau ridicarea comenzii din sediul firmei.

  2. In fond logica din spate e urmatoarea. Trebuie sa ai un act care sa reprezinte banii care trebuie platiti (factura) si un act care sa confirme plata. Iar in cazul platii cu cardul, dovada platii pentru tine este extrasul de cont.

Lasă un răspuns

Browse