Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Blugento pune bazele aliantei pentru digitalizarea producatorilor Vreau.Online

Compania clujeana Blugento si 21 de companii specializate in solutii de digitalizare anunta, intr-un comunicat de presa, ca pun bazele celei mai mari aliante pentru digitalizarea producatorilor din Romania: Vreau.Online. Acest program de accelerare are ca scop cresterea competitivitatii producatorilor din Romania, la nivel national si international. Ceilalti 21 de membri fondatori sunt: Banca Transilvania, Amazon Web Services, Zento, MXHost, Fan Curier, Frisbo, Innoship, Planograma, KFactory, Retargeting, Legal Proof, SMSO, Vivre, Dendrio, De Klausen, News Man, Pluriva, Zea, UCMS By AROBS, SmartBill si Tesagon.

Programul Vreau Online se adreseaza tuturor producatorilor din Romania (cod CAEN de producator) care au peste 1 an vechime, o cifra de afaceri de cel putin 2 milioane de lei, o echipa de minimum 10 angajati si o persoana dedicata pentru administrarea procesului de digitalizare. Inscrierile in program sunt deschise pana la data de 1 august. Dupa aceasta data, va avea loc un proces de analiza si selectie, ulterior comunicandu-li-se producatorilor daca urmeaza sa intre sau nu in programul de accelerare. Beneficiarii vor colabora cu cei mai mari furnizori de tehnologie si solutii digitale din Romania si vor primi beneficii de pana la 5.000 €/producator, sub forma unor discount-uri, solutii, consultanta si cursuri specifice.

„Ne propunem ca in 2021 sa digitalizam cel putin 50 de producatori din Romania, sa ii sprijinim in procesul de transformare al companiilor acestora si, in acelasi timp, sa le facilitam accesul la noi piete, dar si la surse de finantate precum fonduri europene sau nationale, prin parteneriate strategice. Programul are si o componenta de informare si educare a pietei despre beneficiile digitalizarii si de facilitare a transferului de know-how digital”, transmite Sandu Babasan (foto, CEO Blugento, companie specializata in furnizarea de solutii e-commerce bazate pe platforma Magento).

Decizia de a pune bazele programului Vreau Online a fost luata in contextul nevoii de accelerare a procesului de digitalizare din Romania. Potrivit Comisiei Europene, Romania se situa anul trecut, pe locul 26 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (incluzand Marea Britanie), la capitolul digitalizare, potrivit indicelui DESI/Digital Economy and Society Index (Indicele Economiei si Societatii Digitale), care monitorizeaza performantele digitale si progresul in ceea ce priveste competitivitatea digitala.

Pe de alta parte, masurile impuse de autoritati anul trecut, ca raspuns la cresterea numarului de imbolnaviri de COVID-19, au determinat companiile sa adopte rapid solutii de comunicare la distanta, masuri de securitate cibernetica, sa dezvolte sisteme de plata online, canale de vanzari online, marketing digital, procesare automata de comenzi, servicii de e-commerce, in paralel cu trasarea unei strategii pe termen lung privind dezvoltarea infrastructurii necesare digitalizarii.

„Am observat, in acest context, o crestere a investitiilor companiilor in procesul de digitalizare. Astfel, daca in 2019, companiile alocau, in medie, aproximativ 5% din cifra de afaceri catre digitalizare, estimam ca la finalul lui 2021 aceasta pondere va urca la 10%”, mai spune Sandu Babasan. La nivel global, piata transformarii digitale a fost anul trecut de peste 737 de miliarde $, potrivit companiei de consultanta si cercetare Fortune Business Insights. In urmatorii 7 ani, estimarile pentru aceasta piata vizeaza cresteri anuale de peste 22%, pana la 3.546 de miliarde $, in 2028.

Leave a reply