Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Asos.com: CA cu 18% mai mica, in primul semestru al acestui an fiscal

Asos.com a avut o cifra de afaceri semnificativ mai mica, in primele 6 luni ale actualului an fiscal, anunta ecommercenews.eu. Mai exact, cu 18% mai mica YoY! Retailerul online britanic a luat masuri drastice pentru a fi profitabil in urmatorul an fiscal, imitand modelul chinezilor de la Shein: procese de productie mai rapide si accelerarea vanzarilor.

ASOS a avut o cifra de afaceri de 1,7 miliarde € (1,5 miliarde £), in perioada octombrie 2023 – martie 2024, cu cateva sute de milioane mai putin decat cu un an inainte. Inainte de a-si plati taxele si impozitele catre stat, compania britanica totaliza pierderi de 140 de milioane € (120 milioane £), cu 37% mai mult YoY!

In fata competitiei reprezentate de magazinele offline, traditionale (in care britanicii s-au reintors, odata cu terminarea pandemiei COVID-19), dar si de jucatorii asiatici Shein si Temu, ASOS si-a propus ca – in 2024 – sa ofere produse de calitate si relevante, sa isi intareasca relatia cu clientii si sa isi micsoreze costurile (prin reducerea volumului de produse noi cu 30% si vanzarea stocurilor vechi, din timpul pandemiei, la preturi mai mici).

Compania de moda online transmite ca a avut rezultate excelente cu programul „Test & React”: in doar 3 saptamani, acesta transforma designuri vestimentare noi in piese scoase la vanzare, pe platfoma e-commerce. „Test & React” a strans 80 de milioane £ de la investitori, in vara lui 2023.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply