Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Asia: angajatii din croitorii au pierdut salarii de 5,8 miliarde $, din cauza pandemiei

 

Milioane de angajati din croitoriile Asiei nu si-au luat salariile in timpul crizei provocate de pandemia COVID-19, dupa ce comenzile din fabricile unde lucreaza au fost intarziate sau anulate, iar platile nu s-au facut la timp. Totalul estimat al acestor pierderi salariale este de 5,8 miliarde $, citim pe ft.com.

In perioada februarie-mai, retaileri ca Hennes & Mauritz, Topshop si Gap i-au platit pe acestia partial sau deloc, a concluzionat un raport marca Clean Clothes Campaign. Ultima luna de iarna a adus cu ea probleme la nivel de materie prima si echipamente importate din China (materiale textile, fermoare, nasturi, etc.), iar dupa aceea situatia s-a agravat. Brand-urile din Europa si SUA au cerut reduceri retroactive uriase fabricilor producatoare sau au refuzat sa-si achite comenzile, pentru ca distantarea sociala a inchis magazinele fizice si veniturile le-au scazut considerabil.

Angajatii din croitoriile asiatice lucreaza ilegal de multe ore si castiga lunar un salariu minim de 17.500 rupii indiene (233 $), chinuindu-se sa traiasca de pe o zi pe alta. Multi dintre ei isi scot copiii de la scoala, pentru ca nu isi permit sa plateasca taxele de scolarizare. Doar in Bangladesh producatorii din industria vestimentara au pierdut peste 3 miliarde $ si in jur de 1 milion de angajati din croitorii au fost concediati, in martie. In some unele zone din India, Sri Lanka si Pakistan, angajatii din domeniu au castigat in jur de jumatate din salatiile obisnuite in perioada februarie-mai.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply