Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Americanii cumpara in vrie opioide online din China

pill usa

Pastile in valoare de aproape 800 de milioane $ (fentanil, un analgezic opioid) au fost vandute ilegal, online, clientilor din SUA de catre distribuitori chinezi, in ultimii doi ani, conform unui raport al Senatului american (de 104 pagini) facut public recent si citat de nytimes.com. Analiza a scos la iveala faptul ca majoritatea cumparatorilor sunt din Ohio, Pennsylvania si Florida, iar vanzatorii chinezi au acceptat in principal Bitcoin ca metoda de plata, livrand pastilele prin alte tari, pentru ca acestea sa nu fie retinute la vama. In 2016, aproape 43.000 de americani au murit din cauza supradozei de opioide, conform datelor Centrului pentru Controlul Bolilor.

Rezultatele raportului vor fi folosite pentru a combate intrarile din ce in ce mai dese de opioide in tara nord-americana: autoritatile vor sa ceara politiei si serviciului postal sa elaboreze planuri clare de contracarare a importului de pastile produse in China, in laboratoare ilegale. Acestea intra in tara nu prin servicii de curierat ca UPS si FedEx – care trebuie, conform legii, sa ofere serviciilor vamale informatii despre pachete inainte de livrarea lor (nume, adrese, continut) –, ci prin posta (unde pachetele sunt doar inspectate manual la cele 9 unitati vamale din intreaga tara, care primesc colete internationale). Traficantii sunt din ce in ce mai inventivi, explica sursa amintita, trimitand pastilele in pachete multe si mici.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply