Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon vrea sa patenteze plata prin selfie

amazon selfieDupa ce a patentat plata printr-un singur click, gigantul online Amazon e in plin proces de a face acelasi lucru cu plata prin selfie, scriu cei de la recode.net. Cererea in acest sens a fost depusa in octombrie 2015 de catre Amazon si Biroul American de Patente si Marci Inregistrate a facut-o recent publica. In documentatia oficiala se explica urmatoarele: „Autorizarea tranzactiei se face printr-un proces de autentificare care cere utilizatorului sa face ceva in fata unui senzor sau a camerei foto. Procesul identifica utilizatorul si verifica daca persoana care cere efectuarea tranzactiei este sau nu o persoana vie. Utilizatorul e identificat folosindu-se informatii imagistice procesate printr-un program de recunoastere faciala”.

Cu alte cuvinte, in loc de a introduce parola in cont pentru a efectua o plata, iti faci o poza sau te filmezi. Ideea este aceea de a face impulsiona vanzarile online, asigurand cumparatorii ca tranzactiile lor sunt cat de poate de sigure, propria imagine nefiind o parola care poate fi sparta. Gigantul online cu radacini in Seattle nu e singurul care se gandeste la viitorul platilot online sigure: cu un an in urma, directorul Alibaba Group, Jack Ma arata lumii un sistem similar dezvoltat de compania lui, pe care spera sa il lanseze oficial anul viitor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply