Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon vrea sa includa cautarea de tip ChatGPT in platforma proprie

Amazon.com Inc. are planuri mari: time.com anunta ca gigantul e-commerce vrea sa includa in magazinul online propriu cautarea de tip ChatGPT. Miscarea va fi pe masura eforturilor rivalilor Microsoft Corp. si Google care sunt in procesul de a include in motoarele de cautare proprii sisteme generative de inteligenta artificiala (AI).

Informatia legata de ambitiile Amazon reiese dintr-o serie de anunturi de angajare, postate de companie pe platforma interna de job-uri. Unul dintre ele cauta un senior software development engineer si mentioneaza ca Amazon vrea sa „reimagineze Amazon Search, prin includerea unei experiente conversationale interactive”, menita sa ajute consumatorii sa gaseasca raspunsuri la intrebari, sa compare diverse produse sau sa primeasca sugestii personalizate. Amazon a refuzat sa comenteze informatia, purtatorul de cuvant Keri Bertolino mentionand doar ca „investim in mod semnificativ in AI-ul generativ, in cadrul tuturor afacerilor noastre”.

O casuta de cautare de tip ChatGPT va redefini modelul Amazon si va avea un impact major, avand in vedere ca – in ultimii ani – din ce in ce mai multe rezultate sunt reclame sau alt continut sonsorizat. Peste jumatate dintre cumparatorii americani spun ca isi incep cautarile online legate de un anumit produs pe Amazon.com, nu pe Google (cnform unui sondaj recent, marca JungleScout.com).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply