Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon nu face nici macar 1 cent profit la 1 dolar incasat

amazon

Incasarile Amazon au crescut cu 22% de Sarbatori (ajungand la 35,7 de miliarde $, suma mai mica decat cea asteptata de analisti), dar profitul companiei (482 de milioane $, adica nici macar 1 cent pe fiecare dolar incasat) nu e unul mare deloc, scrie reuters.com: profitul de 1 $/actiune e mai mic decat cel estimat de analisti, de 1,56 $/actiune. Octombrie – decembrie 2015 a fost al treilea semestru profitabil consecutiv pentru companie si profitul a fost dublu fata de cel din aceeasi perioada a anului trecut. Dar costurile operationale ridicate inseamna ca cifra nu a fost atat de mare pe cat se estima, iar actiunile retailer-ului online nr. 1 din lume au scazut cu 13% pe Wall Street, dupa anuntul cifrelor oficiale.

Cifrele vin in contextul in care retailer-ii traditionali din SUA (Walmart, Macy’s) inchid magazine si dau afara oameni, scrie nytimes.com. Iar Amazon angajeaza oameni noi: compania a ajuns la un total de 230.000 de angajati full-time in 2015, cu 50% mai multi ca in 2014 (asta datorita platformei subsidiare Amazon Web Services, care a contribuit cu 687 de milioane $ la totalul de 35,7 de miliarde din ultimul semestru al lui 2015, cifra cu 35% mai mare decat cea din 2014). Datele stranse de eMarketer despre Amazon inainte de publicarea informatiilor financiare legate de ultimul semestru indicau ca retailer-ul online a vandut produse in valoare de 71,8 miliarde $ in 2015, cu 5,6 % mai mult decat in 2014.

Leave a reply