Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon lanseaza o sectiune de chilipiruri chinezesti, in stil Shein/Temu


Amazon vrea sa concureze cu retailerii fast-fashion Temu si Shein oferind produse la preturi extrem de mici, anunta morningbrew.com. Apeland la tacticile competitorilor sai, gigantul e-commerce are de gand sa includa pe platforma o sectiune de chilipiruri aduse direct din China, cu preturi in general mai mici de 20 $.

Ce produse vor putea cumpara consumatorii americani din noua sectiune? Imbracaminte, produse pentru activitati sportive sau instrumente faciale gua sha, dar nu si produse comestibile sau lichide. Amazon va trimite produsele direct cumparatorilor in 9-11 zile, din depozitele asiatice ale producatorilor. Asta inseamna mult mai mult timp decat in cazul livrarilor Prime, dar popularitatea platformelor Temu si Shein sugereaza faptul ca unii consumatori sunt dispusi sa astepte mai mult, daca pot plati mai putin.

Pentru ca aceste colete vor fi trimise direct din China, vor beneficia de exceptia legislativa numita de minimis (care prevede ca pachetele cu o valoare mai mica de 800 $ nu platesc taxe de import si nu sunt scanate la vama). Cele doua platforme fast-fashion amintite mai sus profita din plin de aceasta exceptie.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] nume din comertul cu amanuntul online se copiaza intre ele intr-o veselie: in timp ce Amazon lanseaza o sectiune de chilipiruri chinezesti (pe modelul Shein/Temu), chinezii de la TikTok vor sa organizeze in luna iulie un fel de Prime Day […]

Leave a reply