Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon face primii pasi pentru lansarea unui marketplace in Israel?

Din septembrie incoace, Amazon permite comerciantilor israelieni sa vanda produse in tara lor, prin intermediul Amazon.com (site-ul detecteaza locatia vizitatorului pe baza adresei IP si ii arata produse ale retailerilor locali), citim pe digitalcommerce360.com. Oferirea optiunii Fulfillment by Amazon/FBA este esentiala in atragerea retailerilor locali pe un viitor marketplace din tara amintita, care reprezinta o piata mica (cu o populatie de 9 milioane de persoane).

Comerciantii israelieni nu au fost insa coplesiti de numarul comenzilor primite, explica Refael Elbaz (CEO Unicargo, companie locala care se ocupa de livrari online internationale, inclusiv prin FBA). Acesta spune ca vanzarile au fost mici din cauza preturilor mai mari pe Amazon decat in magazinele locale (publicul israelian fiind interesat de cele mai mici preturi). Aceste preturi mai mari sunt motivate de presiunea pusa de marii retaileri locali pe vanzatorii angro, de a nu le vinde produsele la preturi reduse excesiv.

Conform Digital Commerce 360 Research, 367 dintre retailerii care apar in „Internet Retailer 2019 Top 1.000”, accepta comenzi din Israel, o cifra apropiata de cea legata de India (365) si China (372), deci tara in cauza are deja o baza de clienti de la care se poate porni. Pentru comerciantii nord-americani, un Amazon israelian ar putea insemna un public-tinta pasionat de preturi mici si produse chinezesti (Israel este in top 10 tari care fac cel mai mare trafic pe AliExpress.com, conform SimilarWeb), deci ar putea trimite produse ieftine angro in depozitul FBA local, iar Amazon s-ar ocupa apoi de livrare si relatii cu clientii.

Daca Amazon va decide sa lanseze un marketplace de sine-statator in tara amintita, va trebui ca acesta sa fie motivat de trafic si volume mari de vanzari, va trebui sa traduca site-ul in ebraica (la fel cum marketplace-ul din Emiratele Arabe Unite, lansat in mai, este disponibil in engleza si araba) si sa lanseze un website Amazon.co.il. Aceasta miscare ar putea avea loc la mijloc de 2020. Amazon.com Inc. are marketplace-uri online in 17 tari din lume si este pe primul loc in „Internet Retailer 2019 Top 1.000”.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply