Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon a ajutat la confiscarea a peste 240.000 de produse false, in China

Amazon a colaborat cu succes cu politia chineza, pentru a confisca peste 240.000 de produse contrafacute, anunta chainstoreage.com. Divizia Counterfeit Crimes (CCU) a gigantului e-commerce a identificat si oprit trei retele de contrabanda din China, in cooperare cu Birourile de Siguranta Publica (PSB) din provincile Guangdong si Jiangxi.

Amazon a oferit autoritatilor locale informatii legate de locatiile depozitelor si fabricilor de productie ale produselor contrafacute. Captura a inclus aproape 80.000 de imitatii de branduri de lux, 130.000 de produse si accesorii auto si peste 30.000 de piese de imbracaminte false (care imitau branduri ca Hugo Boss, Puma si Under Armour). Principalii suspecti au fost retinuti si vor fi cercetati legal, iar produsele conexe listate pe marketplace-ul Amazon au fost eliminate.

Aceste operatiuni nu sunt primele de acest gen: gigantul online cu sediul la Seattle a mai ajutat intr-o maniera similara si autoritatile din Marea Britanie si SUA. In plus, Amazon a cooperat cu politia chineza in cadrul unor operatiuni care au capturat 84 de infractori care au incercat sa isi deschida conturi de selleri pe platforma online, folosind identitati si acte false. In 2021, Amazon a cheltuit peste 900 de milioane $ si a implicat o echipa de peste 12.000 de persoane (inclusiv experti in machine learning si software), pentru a proteja clientii, sellerii si brandurile de fraude si alte forme de abuz.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply