Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon, acuzat ca a marit preturile inainte de Uraganul Irma

Gigantul online cu sediul la Seattle este acuzat de Florida ca a permis cresterea alarmanata a preturilor la produse de urgenta (apa), inaintea Uraganului Irma, citim pe forbes.com. Acesta furtuna de categoria 5 va lovi coasta de SE a Americii pe 9 si 10 septembrie, iar persoanele care au dorit sa isi faca stocuri alimentare din timp, si au apelat la Amazon, au constatat ca preturile au explodat.

apa amazonUn bax de apa Aquafina sau Nestlé, de 4 – 8 $ a ajuns sa coste acum 20 – 25 $ (plus costurile de livrare rapida), adica mai mut cu 500 – 625%! Clientii au postat dovada pe Twitter: un bax care, la inceput de septembrie, costa pe Amazon 8,08 $ costa acum 179,25 $ (cu livrare pe 7 – 11 septembrie).

Un purtator de cuvant Amazon a transmis urmatoarele: „Nu practicam cresteri de pret si preturile noastre nu fluctueaza in functie de regiune sau locul de livrare. Ne monitorizam activ site-ul si indepartam ofertele la apa imbuteliata care depasesc substantial media recenta de vanzare. Preturile nu au fluctuat masiv in ultima luna. Produsele mai ieftine se vand mai repede, iar pe site raman ofertele mai scumpe ale comerciantilor”.

Fiecare comerciant care vinde pe Amazon isi impune propriile preturi, iar algoritmul folosit de marketplace il ajusteaza in functie de cerere. Aceasta ajustare dinamica a pretului atrage dupa sine o crestere a pretului la produse necesare in caz de urgente naturale – moment in care Amazon ar putea interveni in sistem si ar putea sa se asigure ca vanzatorii terti nu profita de astfel de situatii.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply