Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon, acuzat ca a marit preturile inainte de Uraganul Irma

Gigantul online cu sediul la Seattle este acuzat de Florida ca a permis cresterea alarmanata a preturilor la produse de urgenta (apa), inaintea Uraganului Irma, citim pe forbes.com. Acesta furtuna de categoria 5 va lovi coasta de SE a Americii pe 9 si 10 septembrie, iar persoanele care au dorit sa isi faca stocuri alimentare din timp, si au apelat la Amazon, au constatat ca preturile au explodat.

apa amazonUn bax de apa Aquafina sau Nestlé, de 4 – 8 $ a ajuns sa coste acum 20 – 25 $ (plus costurile de livrare rapida), adica mai mut cu 500 – 625%! Clientii au postat dovada pe Twitter: un bax care, la inceput de septembrie, costa pe Amazon 8,08 $ costa acum 179,25 $ (cu livrare pe 7 – 11 septembrie).

Un purtator de cuvant Amazon a transmis urmatoarele: „Nu practicam cresteri de pret si preturile noastre nu fluctueaza in functie de regiune sau locul de livrare. Ne monitorizam activ site-ul si indepartam ofertele la apa imbuteliata care depasesc substantial media recenta de vanzare. Preturile nu au fluctuat masiv in ultima luna. Produsele mai ieftine se vand mai repede, iar pe site raman ofertele mai scumpe ale comerciantilor”.

Fiecare comerciant care vinde pe Amazon isi impune propriile preturi, iar algoritmul folosit de marketplace il ajusteaza in functie de cerere. Aceasta ajustare dinamica a pretului atrage dupa sine o crestere a pretului la produse necesare in caz de urgente naturale – moment in care Amazon ar putea interveni in sistem si ar putea sa se asigure ca vanzatorii terti nu profita de astfel de situatii.

Raspunde la aceasta intrebare