Am trafic pe site din adwords dar nu si conversii. Care poate fi motivul ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Salut ,

Atrag destul de mult trafic pe site prin adwords dar nu am conversii . Care poate fi cauza ? Si ce pot face sa remediez ?

Nu cred ca este o problema de pricing pentru ca am verificat majoritatea preturilor si sunt in piata, am incercat sa merg si putin sub piata ca test dar fara rezultat.

Conform analytics mai mult de jumatate din vizitatori ies in primele 10 secunde din site. Paginile se incarca foarte repede, deci nici asta nu ar fi o cauza.

Nu am posibilitatea sa creez un landing-page asa ca toate cuvintele din google duc in prima pagina, ma gandeam ca asta sa fie o problema dar toate magazinele online din nisa au acelasi mod de lucru si stiu cu siguranta ca au conversii.

Este posibil ca din cauza front-page-ului sa am un bounce rate asa mare ? Si daca da cum ar trebui optimizata prima pagina ?

Multumesc.

Deschis 0
Landing Pages PPC & Adwords Alexandru Stoinea 11 ani 6 raspuns 2954 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

  0
  2013-03-04T23:41:30+02:00

  Buna,
  Cauze pot fi multe, in primul rand este vorba de o campanie pe google search sau display network?

  Daca este pe search, adica anuntul apare in rezultatele afisate de google, include in „negative keywords” cuvinte precum: gratuit, gratis, free, joc, joaca, jocuri, si toate cuvintele care crezi ca atrag vizitatori pe care nu ti-i doresti.

  Doi la mana, ca sa nu pierzi f multi bani incepe de jos in sus, mai intai promoveaza pagini de produs, cel mult subcategorii, vezi ce se intampla.

 1. Cum stii cu siguranta ca celelalte magazile online au conversii?
  Poti sa folosesti o platforma de creare a landing pageurilor, cum ar fi Unbounce.com, au o multime de tutoriale in blog.
  Vizitatorii bounce, pentru ca nu gasesc ceea ce cauta pe pagina ta.

  0
  2013-07-25T11:33:02+03:00

  Un bounce de 50% nu e chiar foarte mare. Eu fac conversii cu bounce 30-40%, din social media ce-i drept. Pe google ar trebui sa fie mai mic. Nu stiu pentru ce anume vrei conversii, in functie de nisa cautarea se face cu intentia de cumparare sau informare. Daca produsul este comoditizat ( se gaseste la mai multi comercianti acel produs, conteaza doar pretul ) e normal sa nu convertesti. Sunt multe de zis. Inspira-te ca design ( usability) de la jucatorii mari din afara, s-ar putea sa ai o pagina incarcata si neclara si asta sa indeparteze userii. Sau cuvantul cheie pe care te promovezi sa fie ales pt informare

  0
  2016-02-11T20:24:51+02:00

  De aproximativ o saptamana am inceput o campanie adwords de genul anunturi dinamice afisate in reteaua de cautare.
  Cautarile se duc direct pe produs,categorii,subcategorii .Campania e setata perfect, CTR de aproximativ 9 % ,dar conversia foarte mica.La aproximativ 240 de clickuri am doar 1 comanda.Bounce rate este de 70%.Unde gresesc ? Am facut reduceri la toate produsele ,avem promotii…Totusi e ceva.

  Multumesc !

 2. Sfatul meu e sa postezi o intrebare noua folosind butonul „Trimite o intrebare”. O sa ai mai multe raspunsuri. E bine si daca dai un link catre site-ul cu pricina.

  0
  2017-09-01T10:20:19+03:00

  Ar putea fi banal raspunsul, dar ar fi bine sa verifici daca se poate face comanda :). Poate ai ceva problema tehnice in pașii de comanda.
  In al doilea rand instalează un webvizor si vezi comportamentul utilizatorilor pe site https://goldensite.ro/site-blog/analiza-site-ului/yandex-metrika-un-fel-de-google-analytics
  In al treilea rand verifica termenii de căutare, nu cuvinte cheie, ci termenii de căutare. Daca ai potrivire ampla poate sa fie total diferiți fata de cuvintele cheie
  https://goldensite.ro/google/adwords/sfaturi-tips-tricks-pentru-google-adwords
  Pentru început iți recomand ca cuvintele cheie sa fie pe potrivire exacta sau expresie.

Lasă un răspuns

Browse