Răspunsuri ( 4 )

 1. Da. Chiar daca nu pare trebui sa ai grija sa bugetezi un cost lunar pentru mentenanta. In general un magazin online depinde de instrumentele de marketing implementate pe site, cum ar fi modulul de promotii, sau compararea de produse. Cum marketingul online evolueaza iar clientii isi schimba mereu comportamentul, nici platforma de ecommerce nu poate sa fie statica, evolueaza si trebuie adusa la zi. Personal nu am vazut inca un magazin online unde procesul de programare/dezvolatre sa se fi terminat.

 2. Indubitabil.
  Strict pe zona de seo: in conditiile in care algoritmul se modifca periodic, trebuie echipa de programare care sa faca adaptarile necesare.

  Mai mult chiar: mereu trebuie facute teste in magazine.
  De ex: cate magazine au implementate pentru paginile secundare rel=”next/prev”?
  Cat de eficient e?
  Raspunsurile le poti afla doar testand. Asta daca nu astepti ca mai intai sa implementeze concurenta.

 3. Daca vrei sa te dezvolti cu magazinul au cu siguranta ai nevoie. Avand in vedere viteza cu, care se schimba lucrurile pe online pentru bunul mers al magazinului tau trebuie sa fi in pas cu tot ce apare si mai mult de atat , doar asa poti sa fi cu un pas inainte concurentei.

  Trebuie sa fi constie de faptul ca doar adaptandu-te la nevoile utilizatorilor magazinului tau poti creste rata de conversie, iar fara un om sau o echipa in spate acest lucru este imposibil.

 4. Clar este nevoie de programare și după lansare. Problema se pune dacă angajezi pe cineva pentru job sau dacă folosești serviciile unei firme de web development. Răspunsul e că, practic, depinde în mare parte de ce vrei să faci și de bugetul pe care ești dispus să-l aloci operațiunilor de mentenanță, experimentare și modificare.

  De asemenea, dacă vrei programare complexă, e posibil să fie mai convenabil financiar să externalizezi serviciile. Dacă ai nevoie de mici modificări însă și, mai ales, dacă vrei să schimbi foarte des câte ceva, e mai bine să ai programatorul „in-house”. Mai ai și varianta cu junior programator intern, care păstrează legătura cu un programator senior extern, pentru consultanță.

Lasă un răspuns

Browse