Vreau sa imi deschid acum firma, fara a plati din urma – freelancer

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Din 2012 si pana in prezent lucrez pe alocuri ca freelancer (graphic designer) si creator de continut pe youtube (monetizat cu adsense)

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune stefan 8 ani 4 raspuns 1465 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

  0
  2016-08-29T10:43:40+03:00

  Salut Stefan,

  Din momentul in care firma este infiintata, ea poate incepe activitatea, deci trebuie sa iti facturezi serviciile prestate catre clienti. Acest pas se realizeaza in primul rand la Registrul Comertului, ulterior la ANAF.

  Daca ai nevoie de mai multe informatii iti las un link util cu informatii de contact: http://www.ajutorfirma.ro/infiintare-firma/

  0
  2016-08-29T22:37:48+03:00

  Se pare ca am trimis mesajul incomplet. Ce voiam sa spun este ca din 2012 si pana in prezent lucrez pe alocuri ca freelancer (graphic designer) si creator de continut pe youtube (monetizat cu adsense).
  A venit momentul in care doresc sa-mi deschid firma (magazin digital) si sa lucrez cu acte in regula. Mica mea problema este ca nu stiu ce sa fac. Din 2012 si pana acum nu am platit taxe, nu am declarat absolut nici un venit. Exista optiunea de a infiinta afacerea si pe urma a plati numai pe un singur an? Si cam care ar fi riscurile. Ma mai gandeam si la treaba cu platitul din urma. Mari averi nu am facut. Nu mai mult de 20.000$. Daca ar fi sa declar tot acest venit, ar exista riscul sa primesc amenzi, penalitati? Cam care ar fi acestea. Multumesc frumos!

  0
  2016-08-30T03:02:15+03:00

  Salutare .

  Activitatea cu firma nu are nici o legatura cu ce ai incasat personal, in trecut.
  daca iti deschizi firma si „tai factura” / platesti taxe, etc. totul curge de la zero … si apropo firma nu esti tu, nici invers .. firma este o persoana juridica .

  Trecutul tau financiar este o mica problema .. mai mult sau mai putin neglijabila . daca declarari, poti scapa cu niste amenzi serioase + taxe si impozite . … daca nu .. e cam la noroc … cineva de la fisc trebuie sa puna mana pe tranzactiile tale sau sa afle cumva de sumele incasate ( ?? :)) ). Riscul este ca Legea spune ca evaziunea fiscala se pedepseste penal cu amenda sau inchisoare … dupa circa 5 ani, daca nu se intampla nimic, it’s a winner ! ai castigat !

  0
  2016-08-30T10:47:54+03:00

  Intelesesi acum. Multumesc frumos! Imi place mult ce face-ti cu site-ul si sper ca urmatoarea data sa nu ne auzim din inchisoare :))

  Numai bine

Lasă un răspuns

Browse