Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alipay este gata de expansiunea mondiala

alipay_wirecard

Ant Financial Services Group – compania care detine Alipay (platforma de plati online nr. 1 in China, lansata in 2004 de Alibaba Group) – se extinde peste hotare, construindu-si o retea globala de companii care le accepta serviciile de plata. Alipay e prezenta acum in SUA (unde a anuntat parteneriate cu procesorii de plata First Data si Verifone), Europa (Harrods si Selfridges accepta plata prin Alipay) si Asia, anunta nasdaq.com. Luna trecuta peste 80.000 de retaileri din 70 de tari si 10 aeroporturi internationale (ca Munhen, Tokyo si Aukland) bateau palma cu chinezii de la Alipay si platforma nu se opreste aici: in 3 ani, grupul isi doreste sa tranzactioneze cu 1 milion de retaileri!

Serviciile oferite de Alipay peste hotare sunt menite sa ofere turistilor chinezi care folosesc aplicatia de plata acasa posibilitatea de a o face si in vacante. „Utilizatorii chinezi ai Alipay vor ajunge, in cele din urma, sa nu se mai ingrijoreze in legatura cu schimbul valutar sau descoperirea de informatii legate de restaurante locale sau shopping ad-hoc, in nicio tara in care merg in excursie”, spune Jia Hang, director in cadrul departamentului Operatiuni Internationale la Alipay.

Anul trecut, peste 120 de milioane de chinezi au calatorit peste hotare si au cheltuit aproape 200 de miliarde $ acolo (prin urmare, retailerii din intreaga lume vor sa le ofere metoda de plata cu care sunt obisnuiti). Dar aceasta dezvoltare internationala este si o rampa de lansare care poate transforma Alipay intr-un competitor serios pentru Visa Inc. si MasterCard Inc.

Alipay are peste 450 de milioane de utilizatori in China, care e cea mai mare piata e-commerce din lume si cea mai mare piata de plata mobile din lume, plata cu smartphone fiind preferata cardului de credit. Tranzactiile mobile s-au dublat, in 2015, in China, ajungand la 235 miliarde $, cifra mai mare decat in SUA (unde atinge 231 miliarde), conform datelor Euromonitor International. Anul trecut, Alipay a tranzactionat aproape jumatate din suma estimata de 738 de miliarde $ cheltuita online in tara asiatica (conform iResearch). Alipay a procesat 153 de milioane de tranzactii online/zi, in medie, in primul trimestru al anului, aproape de 10 ori mai mult decat PayPal Holdings Inc., aproape la fel de multe ca MasterCard si aproximativ 60% din volumul liderului Visa.

Leave a reply