Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba vrea sa cumpereMoneyGram, cu 880 milioane $

moneygram

Providerul de servicii de plata online Ant Financial (fostul Alipay) – bratul financiar al gigantului e-commerce chinez Alibaba – cumpara compania americana de transfer de bani MoneyGram, citim pe bbc.com. Pretul oferit de asiatici este de 880 milioane $. Anuntul a determinat cresterea actiunilor MoneyGram cu aproape 9%. Vestea vine la scurt timp dupa ce Ant Financial anunta parteneriatul cu 1 serviciu de plata si 3 banci europene, pentru extinderea in Europa.

Unirea celor doua companii „va oferi acces, securitate si simplitate sporite pentru oamenii din intreaga lume, in tranzactionarea de bani, mai ales in economiile majore, ca SUA, China, India, Mexic si Filipine”, a transmis Eric Jing (CEO Ant Financial). MoneyGram are in jur de 350.000 sucursale in aproape 200 de tari de pe glob, in timp ce Ant Financial este cel mai mare sistem de plata din China: are peste 630 de milioane de utilizatori si proceseaza 170 de milioane de tranzactii pe zi. Rivalii sai sunt Tencent si WeChat.

Preluarea de catre chinezi se poate face doar cu aprobarea Comitetului American pentru Investitii Straine, care evalueaza astfel de achizitii in functie de criterii legate de securitatea nationala. Daca tranzactia va fi aprobata, aceasta va fi a doua achizitie a celor de la Alibaba in SUA, dupa cumpararea EyeVerify (start-up din Missouri care foloseste autentificarea biometrica pentru tranzactii online), anul trecut, contra sumei de 70 milioane $.

Leave a reply