Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba si Gucci lupta impreuna cu falsurile

Alibaba

De ani buni, Alibaba este criticat pentru modul in care lupta cu falsurile. Un nou pas in directia corecta a fost facut recent, cand gigantul online chinez si compania Kering (care detine marcile Gucci si Saint Laurent) si-au rezolvat diferendele. Cea din urma va renunta la procesul intentat in 2015 impotriva Alibaba, care ar fi vandut produse contrafacute online, iar ambele companii au anuntat, intr-un comunicat de presa citat de nytimes.com, ca vor organiza o echipa de lucru pentru schimbul de informatii, folosirea tehnologiei Alibaba pentru a depista falsurile si colaborarea cu autoritatile, in vederea protejarii marcilor Kering.

Aceasta impacare vine pe fondul eforturilor facute anul acesta de compania lui Jack Ma de a atrage mai multi investitori americani pe platforma chineza. Asta in conditiile in care American Apparel & Footwear Association (care reprezinta peste 1.000 de brand-uri din domeniu) s-a plans ca Alibaba nu a facut niciun pas in directia eliminarii fake-urilor pe care le vinde online. American Apparel & Footwear Association a facut lobby pentru ca gigantul comertului electronic asiatic sa fie trecut din nou in lista neagra a Oficiului National al Registrului Comertului din SUA (USTR).

USTR a eliminat din raportul sau anual 2 dintre site-urile grupului, in 2011 (Alibaba.com) si in 2012 (Taobao.com), dar in 2015 s-a aratat ingrijorat de vanzarile de produse false pe platformele Alibaba. Apoi, in 2016, a reaparut pe lista. Si, in ciuda insistentelor chinezilor legate de tehnologia sofisticata pe care o folosesc pentru a depista produsele contrafacute (inclusiv AI), scanand 10 milioanede produse/zi si eliminand 380 de milioane de oferte suspecte intr-un an, afacerile mici reusesc cu mare greutate sa raporteze falsurile si sa se asigure ca acestea dispar, procesul fiind in continuare greoi si complicat.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply