Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Alibaba investeste milioane $ in e-commerce-ul alimentar din Vietnam

Alibaba Group Holding Ltd. va investi 400 milioane $ – alaturi de Baring Private Equity Asia si alte companii partenere – in The CrownX, divizia de retail a conglomeratului vietnamez Masan Group Corp. In schimbul acestei investitii, Masan va ceda 5,5% dintre actiunile The CrownX, informeaza bnnbloomberg.ca. Contractul a fost incheiat dupa ce divizia a fost evaluata la 6,9 miliarde $.

Aceasta vanzare va contribui la intarirea pozitiei platformei e-commerce Lazada, detinuta de Alibaba, in Asia de SE, unde locuiesc peste 650 de milioane de persoane (si reprezinta prima investitie a gigantului chinez in una dintre economiile asiatice cu cea mai rapida dezvoltare – cea vietnameza). Lazada urmeaza sa faca echipa cu divizia de retail din Vietnam, magazinele fizice de aici devenind puncte de pick-up pentru comenzile online date pe platforma. In paralel, pe Lazada vor fi vandute alimente provenite de la Masan.

Miscarea vine intr-un moment in care reglementarile stricte din China afecteaza compania lui Jack Ma. Economia online a Vietnamului, in schimb, este estimata sa atinga suma de 52 de miliarde $ pana in 2025, cu 29% mai mult decat in 2020 (conform estimarilor Bain & Co., Google si Temasek). Iar cumparaturile alimentare online reprezinta 50% din piata de retail vietnameza.

Masan duce negocieri avansate si cu alti investitori, pentru o alta injectie de capital (de 300-400 milioane $) in The CrownX, care ar urma sa abia loc tot anul acesta.

Leave a reply