Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba accelereaza livrarea via Cainiao, pentru a face fata cererii online

Cainiao Network Technology (ramura logstica a gigantului chinez Alibaba) a anuntat o initiativ de 3 ani, menita sa creasca eficienta, pentru livrarea in 24 de ore in China si 72 de ore la nivel global a comenzilor online din ce in ce mai numeroase, informeaza site-ul scmp.com. Compania va face asta optimizand lantul logistic in peste 500 de tari si in cele 21 de provincii chineze in care opereaza. Cainiao are de gand sa investeasca cel putin 1 miliard de yuani (141 milioane $) in reteaua logistica proprie, pentru a creste numarul de zboruri, depozite si parteneriate vamale in intreaga lume.

Pentru a ajuta comerciantii din cele 100.000 de magazine online care vand pe Alibaba, in urmatoarele 9 luni, Cainiao va creste de 4 ori numarul de zboruri (de la 260, la 1.260), timpul de livrare pe cale aeriana urmand sa scada de la 7-20 zile, la 3-5 zile. In plus, compania va dubla spatiul depozitelor sale de peste hotare in urmatorii 3 ani, ajungand la 2 milioane m2, astfel incat vanzatorii chinezi sa isi poata depozita stocurile mai aproape de cumparatori, accelerand timpii de livrare.

„Logistica nu mai este un domeniu secundar. Astazi logistica a devenit un diferentiator cheie, care departajeaza o afacere de alta. Investitia noastra, menita sa puna pe picioare o retea logistica globala smart, inclusiv rute internationale de transport si depozite, va oferi afacerilor o eficienta operationala crescuta, economii la nivelul costurilor, transparenta si acuratete in managementul lantului de aprovizionare”, a transmis Lin Wan (Presedintele Cainiao).

Alibaba nu este singurul jucator mare de pe piata online chineza care investeste in infrastructura: JD.com (a doua cea mai mare companie e-commerce, care ii sufla in ceafa liderului Alibaba) a anuntat recent ca isi extinde reteaua logistica, adaugandu-i 3 parcuri automate Asia No 1 (dincare se vor face livrari in 1-2 zile, catre orase de dimensiuni mai mici din tara), si ca va avea un parc logistic smart in Tianjin (primul de acest tip din Asia, unde tehnologii ca Inteligenta Artificiala si Internet of Things vor permite procesarea optimizata a milioane de colete).

Leave a reply