Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Ai ONG? Asociatia Europa Digitala iti face site gratuit!

europa digitala

Asociatia Europa Digitala (ONG care promoveaza coeziunea economica si sociala, ocuparea fortei de muncă si dezvoltarea serviciilor sociale) a lansat in Romania (cu sprijinul Blugento – solutie completa de comert online dezvoltata pe platforma Magento) programul „Economia Sociala on-line”. Programul este dedicat ONG-urilor, intreprinderilor sociale, fundatiilor, societatilor cooperative si cooperativelor de credit care doresc sa-si lanseze un magazin online, in scopul oferirii de noi oportunitati persoanelor dezavantajate/din categorii vulnerabile.

Din 09.05.2016, cand incepe selectia, vor fi alese primele 100 de proiecte care se inscriu pe site, folosind formularul aferent. Suma totala acordata este de 42.000 €, iar castigatorii vor fi ajutati sa isi creeze un magazin on-line pe platforma Blugento, sa adauge produse in paginile acestuia si sa isi configureze plata cu cardul, livrarea prin curier si integrarea in social media. Pe site vor vinde ulterior produsele produse de persoanele dezavantajate/care fac parte din categorii vulnerabile, iar veniturile obtinute de site vor ajunge tot la aceste grupuri defavorizate.

„Scopul economiei sociale nu este obtinerea de profit, ci cresterea conditiilor de viata si oferirea unor oportunitati pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi insertia pe piata muncii sau valorificarea produselor si serviciilor realizate de acestia. Romania a inteles, in sfârsit, importanta economiei sociale. Legea adoptata anul trecut de Parlament este un pas inainte pentru toate ONG-urile din Romania, iar programul «Economia sociala on-line» le ofera posibilitatea de a implementa magazine online perfect functionale, menite sa le ofere grupurilor vulnerabile locuri de munca si sa dezvolte servicii sociale pentru aceasta categorie defavorizata”, a explicat Remus Lucut, presedintele Asociatiei Europa Digitala, intr-un comunicat de presa.

Proiectul a fost initiat in contextul adoptarii de Parlamentul Romaniei a Legii nr. 219 din 2015 privind economia sociala, care are drept scop stimularea dezvoltarii unui model alternativ de incluziune sociala a grupurilor vulnerabile.

Leave a reply