Afacere import china

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua! As vrea sa import produse din China si sa le vand pe site-uri gen okazii/olx, imi recomandati sa imi deschid un PFA sau SRL? De ce am nevoie pentru acest lucru?

Cum o sa pot emite facutra cand vand un produs, am nevoie de casa de marcat? Contabilitatea o sa o pot tine singur daca nu am multe produse sau am nevoie neaparat de contabil?

Care ar fi costul estimativ pentru infiintarea unei societati comerciale de tipul PFA/SRL.

Multumesc aniticipat! O zi buna!

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Silviu Stoian 8 ani 5 raspuns 2404 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Salut,

  Recomand infiintare SRL pentru asa ceva. Firma o poti face singur (te va costa undeva la 800-850 lei) sunt si aplicatii gen http://www.smartapp.ro/ care te ajuta la infiintarea ei. Sau poti apela la un avocat, birouri infiintari firme de pe langa ONRC sa te ajute la infiintarea SRL-ului, dar aici te va mai cost in plus un onorariu de cel putin 300 lei.

  Daca vei livra prin curier nu ai nevoie de casa de marcat (curierul va da chitanta) iar el (curierul) iti va rambursa banii in plic sau in cont colector (recomand cont colector).

  Contabilitatea primara o poti tine tu, dar tinand cont ca vrei sa faci import din China recomand sa iti iei un contabil.

  Succes!

  0
  2016-03-13T14:18:27+02:00

  Ptr import ai nevoie de srl si obtinerea codului Eori(google it). Ptr srl ai nevoie de un spatiu, fie acasa (comodat) fie inchiriezi un spatiu si carte de indentitate. Costa apx 1000 lei.
  Am dubii ca te descurci singur cu actele, asa ca ai in vedere o contabila. Factura emiti la orice vanzare, daca expediezi prin curier, curierul emite chitanta clientului si tu primesti un borderou cu incasarile. Daca dai tu personal produsele clientilor, direct, le vei da un bon fiscal.

  0
  2016-03-13T18:19:30+02:00

  Daca nu ai mai avut firma documenteaza-te despre srld, ai taxele mai mici primii ani.
  cat despre casa de marcat, ai nevoie doar daca inmanezi produsul personal, in rest poti sa primesti banii prin curier (virament bancar de la curier, curierul lasa chitanta pentru bani clientului).
  Cat despre contabilitate, o poti tine singur, nu e obligatoriu.
  Cat despre costuri, sorry nu sunt la curent cu aceasta informatie, dar sunt convins ca nu e chiar o bataie de cap.

  Sper ca te-am mai lamurit.

 2. Un sfat, partea cu infiintarea si functionarea firmei in Romania este cel mai simplu pas, restul (import din China, plan de afaceri, site, marketing, etc, ) sunt esentiale pentru a nu da chix. Daca te pot ajuta cu ceva, gasesti pe chinaromania.ro, serviciile de care poti beneficia.

  0
  2018-12-14T11:03:56+02:00

  Buna ziua. Doresc import produse de le aliexpress pe Intreprinderea mea Individuala pentru a le vinde in Romania. Cum pot face acest lucru? Mulțumesc! P.S. Cum procedez cu chitanta daca trimit doar prin Poșta Română?

Lasă un răspuns

Browse