Acte necesare pentru infiintarea unui magazin online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua.

As vrea sa deschid un magazin online. (nisa magazinului nu cred ca este relevanta)
Ce acte am nevoie din punct de vedere legal pentru a deschide un magazin online si pentru a putea sa imi desfasor activitatea in legalitate.

Banuiesc ca pentru inceput pot incepe cu un PFA si un contract cu o firma de curierat pentru ca din cate am inteles nu am nevoie de casa de marcat in acest caz, deoarece firma de curierat emite factura in momentul in care a fost livrat produsul.

De ce mai am nevoie in afara de aceste lucruri, iar cand magazinul va fi functional cum trebuie sa fac intrarea-iesirea produselor din stoc, multumesc!

Deschis 0
Chestiuni legale Organizare magazin online Daniel Neculai 9 ani 5 raspuns 15287 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. Pentru inceput este bine sa cititi acest ghid creat de Bogdan MANOLEA pentru APTI:

  http://www.apti.ro/10_sfaturi_juridice_comert_electronic.pdf.

 2. Nu-ti trebuie nici un act special pentru a deschide un magazin online.

  Te duci frumos la Registrul Comertului si deschizi un SRL ( lasa balta PFA-ul daca vrei sa pari magazin serios in ochii posibilor clienti). La Registru afli toate informatiile necesare pentru a deschide o firma. Pentru comertul online e un CAEN care trebuie adaugat. De asta sunt juristi pe acolo, sa te ajute.

  Ai deschis firma, construiesti site-ul si inainte sa te apuci de treaba te inscrii la dataprotection.ro.

  Cat despre intrarea-iesirea produselor, asta se rezolva cu un program de facturare/gestiune. Stie contabilul.

  Deci, ridica-te din scaun/pat si apuca-te de umblat pe la institutii.

 3. – SRL cu cod CAEN 4791

  – contractul cu 1 sau 2 curieri, recomand sa vezi oferta GLS pentru expedieri in orice localitate fara limita de km ( din bucuresti poti lucra cu Bookcurier )

  – functie de nisa ( volum ) asigura-te ca ai un abonament (contract) de telefonie acoperitor. Personal recomand sa ai numere de telefon dedicate celor trei retele, ai fi uimit ce multumiti vor fi clientii tai sa sune “in retea”.

  – Daca importi din afara UE ai nevoie de autorizatie EORI, pentru achizitii din UE ai nevoie sa iti inregistrezi VAT ( TVA intracomunitar )

  – completeaza datele pe dataprotection.ro

  Cam astea sunt aspectele legale necesare magazinului tau, spor.

 4. Va salut,

  Imi puteti spune va rog daca pentru un website de anunturi gratuite online unde utilizatorii nu sunt obligati sa-si dea numele real la inregistrare ( pe site aparand userul lor ) sunt necesare aceleasi conditii ? Pentru inregistrarea unui user se cere un nume, user si o adresa de email ce nu apare public. Asa doresc sa construiesc website-ul. Trebuie cumva sa indeplinesc aceleasi conditii ca un magazin online ?

  Va multumesc anticipat pentru ajutor.

 5. Nu ar fi rau sa pui o alta intrebare, aici, ca si raspuns la o intrebare, e mai putin vizibil. Succes!
  Citeste aici: https://ecompedia.ro/tag-uri/acte-infiintare si aici: https://ecompedia.ro/categorie/business/chestiuni-legale

Lasă un răspuns

Browse