Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

62% dintre consumatori ies de pe un site e-commerce in 5-10 secunde (studiu)

Majoritatea cumparatorilor online au nevoie de doar cateva secunde pentru a se decide daca raman sau nu pe un website e-commerce, a descoperit un studiu marca Storyblok, citat de chainstoreage.com. Cercetarea a fost efectuata pe 6.000 de persoane care fac shopping online, din Europa si SUA. Mai exact, 42% dintre cumparatorii online nu au nevoie decat de 10 secunde pentru a hotari daca un magazin digital merita sau nu atentia lor, iar alti 20% dintre respondenti decid asta in doar 5 secunde.

Ce a mai descoperit studiul amintit:

  • in medie, persoanele care fac cumparaturi pe Internet abandoneaza 5 cosuri online/an, din cauza problemelor respectivului site e-commerce; 8% dintre respondenti abandoneaza peste 10 cosuri online/an
  • principalele motive pentru care ies dintr-un magazin digital sunt legate de optiunile de plata limitate, layout-ul sau navigarea deficitare (ambele 37%) sau viteza de incarcare prea mica a respectivului site e-commerce (33%)
  • 60% dintre respondenti spun ca magazinele online au din ce in ce mai putine probleme
  • principalii factori care afecteaza decizia de cumparare sunt recomandarile primite de la rude si prieteni (56%) si descoperirea respectivului produs in social media (41,5%)

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply