Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

5 informatii-cheie despre peisajul digital chinezesc

Econsultancy.com a intocmit „The China Digital Report, Q1 2016”, o colectie de informatii interesante despre peisajul online din tara asiatica, in care brand-urile vestice nu se orienteaza inca prea bine, avand in vedere normele culturale si comerciale diferite de aici. China e in continua dezvoltare si toata lumea detine smartphone-uri (ceea ce influenteaza major modul in care cumpara online chinezii), iar site-ul amintit a selectat si a analizat pe scurt 5 elemente importante ale piesajului online chinezesc, care lamuresc unele aspecte particulare acestei tari:

  1. China e tara cu cea mai mare prezenta online din lume. China are cea mai mare populatie din lume – 1,37 miliarde de locuitori –, dintre care peste 720 de milioane folosesc Internetul (adica peste 20% din populatia intregului mapamond). Urmatoarea plasata e India (cu 462 de milioane de internauti), apoi SUA. Acest procent semnificativ atrage dupa sine inovatii digitale, ca WeChat (vezi mai jos).
    1
  2. Populatia online a Chinei e in crestere. Doar 50% dintre chinezi stau online, in timp ce in vest procentul ajunge la 85-90%, prin urmare influenta asiatica pe Internet e in crestere, iar dominatia vestica e in scadere. Brand-urile trebuie sa se puna la curent cu modul in care opereaza companiile chinezesti si sa se pregateasca de viitor.
  3. WeChat e reteaua sociala dominanta. Intr-o tara in care majoritatea site-urilor Google, Facebook, Twitter, YouTube si Instagram sunt blocate de autoritati (firewall-ul chinezesc blocheaza site-urile considerate o amernintare la  adresa traditiei, culturii si securitatii nationale), reteaua de socializare locala WeChat este cea mai tare. Cu un ritm de crestere de 50% in 2015 fara de 2014, WeChat e folosit regulat de aproape 697 de milioane de persoane, aproape toti folosindu-l de pe telefoane smart. Un brand interesat sa se impuna pe piata de aici trebuie sa nu uite de toate modalitatile in care WeChat e integrat in viata chinezilor (care pot chema un taxi in aplicatie, pot comanda mancare, pot trimite bani, pot cauta muzica si multe altele).

    3

  4. Baidu e motorul de cautare la putere. 54% dintre vizitatori intra pe Baidu.com pentru a cauta ceva online, acesta avand de 6 ori mai mult market share fata de competitori (Google China, Sogou, 360 Search). Baidu depaseste mult Google search-ul, oferind si cea mai populara enciclopedie din tara, o platforma de e-commerce, una de gamind si un serviciu de livrare de mancare la domiciliu.

    4

  5. Google are o istorie complicata in China. Pana in 2010, Google China era unul dintre cele mai populare site-uri de aici, cu 29% market share. Cand s-a retras din tara asiatica, acum 6 ani, dupa un scandal guvernamental legat de cenzurarea rezultatelor cautarilor, Google s-a mutat la Hong Kong (care are guvern separat si unde rezultatel cautarilor nu sunt cenzurate), iar aici are 79% market share pe piata motoarelor de cautare. Momentan, daca intri pe Google.cn esti redirectionat pe Google.com.hk, dar anul acesta, compania isi doreste sa revina in China.

Leave a reply