Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

In 2022, comertul online va depasi 5 trilioane $, la nivel mondial (raport)

2020 a venit la pachet cu pandemia COVID-19 si cu o multime de probleme in domeniul vanzarilor cu amanuntul, dar si cu o crestere de 27,6% YoY, in domeniul retail-ului online, estimeaza site-ul emarketer.com. Cu alte cuvinte, la nivel mondial pe Internet s-au vandut produse in valoare de 4,28 trilioane $, in timp ce retail-ul total a scazut cu 3%, din cauza inchiderii magazinelor fizice in atat de multe tari.

Cifrele sunt mentionate in recent publicatul raport „Global Ecommerce Update 2021”, care mai noteaza ca rata de crestere e-commerce se va reduce putin anul acesta, in ciuda entuziasmului sustinut pentru cumparaturile facute online. Ceea ce inseamna ca, in 2021, la nivel mondial cresterea e-commerce din retail va fi de 14,3%, adica un total de 4,891 trilioane $. „Anticipam ca, in 2021, consumatorii isi vor mentine multe dintre noile comportamente digitale”, explica Ethan Cramer-Flood (autorul raportului amintit). In 2020, toate cele 32 de piete nationale incluse in raport au avut cresteri de cel putin 2 cifre procentuale, la capitolul e-commerce. America Latina a inregistrat cea mai rapida dezvoltare (36,7%). Doar in Argentina cresterea a fost de 79% (procent de care s-a putut apropia doar Singapore, cu 71,1%)!

Peste inca un an, retail-ul online va depasi valoarea de 5 trilioane $, mai estimeaza sursa amintita: asta din cauza redeschiderii magazinelor traditionale, care va determina si cresterea totala in domeniul vanzarilor cu amanuntul (online si offline) cu 5,1%. China va continua sa conduca plutonul cumparatorilor digitali, cu 33,3% din totalul cumparaturilor online, la nivel mondial – adica 792,5 milioane $. In plus, va deveni prima tara din istorie care va tranzactiona peste jumatate dintre vanzarile cu amanuntul pe Internet, digital (52,1% din retail va fi comert online).

Comentariu ( 1 )

  1. […] In 2022, comertul online va depasi 5 trilioane $, la nivel mondial (raport) – ECOMpedia […]

Leave a reply