Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

11 retaileri e-commerce mari sunt expusi riscului de faliment

O serie de companii e-commerce mari sunt afectate grav de presiunile macroeconomice, iar riscul de a da faliment creste, anunta retaildive.com. Anul acesta, Forma Brands (compania care detine brandurile de Beauty Morphe, Bad Habit, Jaclyn Cosmetics si Playa Beauty) si-a declarant falimentul. Iar nume ca Boxed, Redbubble, Wayfair si The RealReal par a se indrepta in aceeasi directie.

In aceasta perioada de presiuni economice intense, in care consumatorii renunta la cheltuielile  non-esentiale si costurile de distributie sunt din ce in ce mai mari, retailerii care vand exclusiv online au inchis magazinele fizice si au dat afara angajati. Afacerile e-commerce care nu vand produse diferite de concurenta si care nu au preturile cele mai competitive nu prea mai au sanse pe piata, spun analistii din domeniu.

Comertul pe Internet vine la pachet cu o competitive intense si costuri de achizitie clientelara din ce in ce mai mari, in dauna unei profitabilitati crescute. Conform unui sondaj marca for Publicis Sapient si Salesforce, din 2022, retailerii care vand exculsiv online au de doua ori mai multe sanse decat cei offline sa nu aiba profit. Si de doua ori mai multe sanse sa aiba dificutatti in a face Bottom of Forminvestitiile necesare pentru imbunatatirea profitabilitatii.

De aceea, unii retaileri online (Allbirds, Warby Parker, Casper and even Wayfair and The RealReal) si-au deschis si locatii fizice, care devin un canal de marketing suplimentar, diversifica brandul si cresc rapiditatea livrarilor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply