Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

100 de studenti de la Universitatea Lucian Blaga (Sibiu) au invatat cum sa se apuce de e-commerce

100 de studenti ai Facultatii de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii Lucian Blaga (Sibiu), si-au testat abilitatile de a lansa un business e-commerce, cu ajutorul MerchantPro, platforma de solutii SaaS si unul dintre cei mai importanti furnizori de pe acest segment de piata. In cadrul acestui parteneriat, studentii au creat 26 de magazine online, integrand in ele functionalitati multiple: de la sisteme de plata si livrare, pana la gestionarea comenzilor.

Cei 100 de studenti din Romania si din strainatate (ca parte a programului Erasmus) inscrisi la specializarile Marketing, Economia turismului, comertului si serviciului si Business Administration. In cadrul seminarului de Comert Electronic, pe parcursul semestrului II al anului universitar curent, au avut ca proiect practic crearea unui magazin online. Acestia au acoperit, prin proiectele lor, diferite segmente de piata, de la accesorii pentru telefoane mobile ori smarthome, pana la magazine online Home&Deco, din zona Fashion sau Beauty, dar si librarii, magazine de jucarii sau de suplimente alimentare pentru sportivi.

„Noua generatie este mult mai orientata catre online, a integrat deja un comportament de consum diferit. Studentii de azi sunt antreprenorii de maine, unii dezvolta businessuri de succes chiar de pe bancile facultatii. Abilitatile practice dobandite in cadrul unui astfel de curs – confirmate de proiectele perfect implementabile prezentate – le ofera un avantaj considerabil, indiferent daca vor alege dezvoltarea unei afaceri online in nume propriu sau nu, iar noi ne bucuram ca putem fi un partener al noii generatii”, a precizat Arthur Radulescu (foto, CEO MerchantPro).

„Consider ca este esential pentru studenti sa-si insuseasca, in cadrul seminariilor predate, informatii practice, sa exerseze abilitatile ce ii vor pregati pentru a-si dezvolta o cariera dupa absolvire. Astfel, parteneriatul universitatii cu MerchantPro a facilitat integrarea notiunilor teoretice intr-un exercitiu practic, extrem de util. Studentii au dovedit ca inteleg foarte bine rigorile din e-commerce si regulile unei piete dinamice, accelerata de pandemie, unii dintre ei fiind decisi chiar sa implementeze proiectul de la clasa dupa absolvire”, a declarat Eugen Popescu (Lector Univ. Dr. Facultatea de Stiinte Economice, din cadrul Universitatii Lucian Blaga, din Sibiu).

Printre cerintele proiectului s-au numarat adaugarea si personalizarea de produse in platforma MerchantPro, adaugarea si editarea modalitatilor de plata si de livrare, editarea procesului de checkout, gestionarea comenzilor si clientilor, implementarea unei campanii de reduceri, integrarea de aplicatii de la terti furnizori, implementarea si gestionarea unui blog.

Iata cateva dintre magazinele create de studenti:

Parteneriatul dintre MerchantPro si Universitatea Lucian Blaga (Sibiu) a reprezentat un proiect-pilot, pentru platforma locala SaaS de e-commerce. MerchantPro are in vedere extinderea acestui tip de colaborari si spre alte universitati si scoli axate pe learning & development in e-commerce, in cadrul unui concept mai amplu, dedicat studentilor si nu numai – MerchantProEDU.

Leave a reply